© Foto : Huawei
Aktuality, Letectvo,

Bojové lietadlo Iľjušin Il-2 sa stalo tvárou Huawei

Čína, 18.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Na internete sa objavil nový plagát čínskeho elektronického giganta Huawei, ktorého cieľom je demonštrovať odolnosť spoločnosti voči tlaku Spojených štátov. Plagát zobrazuje sovietske útočné lietadlo Iľjušin Il-2, ktorý je prevŕtaný strelami, ale aj napriek tomu pokračuje v lete.


“Bez jaziev nemôžeš mať hrubú kožu a silné svaly. Hrdinovia vždy čelili týmto výzvam, “uvádza sa v titulku.

Maketa je určená pre domáci trh. Slogan pre USA znie trochu inak: “Hrdinom sa nerodíš, ale stávaš.”

Huawei sa stal hlavným cieľom americkej obchodnej vojny proti Číne. Americké úrady obvinili spoločnosť z finančných podvodov, prania špinavých peňazí a porušenia amerických sankcií voči Iránu. V auguste 2018 prezident Trump zakázal vládnym agentúram používať zariadenia vyrobené spoločnosťou Huawei a jej dcérskou spoločnosťou ZTE.

 

V minulosti bezpečnostné orgány Českej republiky tiež naznačovali , že Huawei predstavuje bezpečnostnú hrozbu pre krajinu. Popredný ruský programátor Igor Ašmanov na to vyhlásil, že všetko, čo sa deje s prístrojom, môže vidieť vlastník platformy.

 

“Ten, komu patrí platforma, či už je to iPhone, alebo prístroj na Androide, vidí všetko, čo sa deje. Vidí SMSky, môže počúvať reč, ak bude chcieť, “vyhlásil v minulosti v súvislosti s kauzou Huawei a dodal, že Američania v súčasnosti iba obviňujú Číňanov z toho, čo” sami robia od 80. rokov minulého storočia “. Vyjadril zároveň pochybnosť, že by Číňania chceli cez svoje mobilné zariadenia Európu ovplyvňovať.

 

Iľjušin Il-2

Il-2 je sovietske obrnené útočné lietadlo z obdobia druhej svetovej vojny. Stroj, ktorý vyvinula konštrukčná kancelária OKB-40 pod vedením Sergeja Iľjušina, sa stal najmasovejším v histórii letectva. Celkovo bolo v rokoch 1941 až 1945 vyrobených viac než 36 tisíc lietadiel Il-2. Sovietski letci ho pomenovali lietajúci tank a piloti Luftwaffe betónové lietadlo.

 

Il-2 sa zúčastnil všetkých hlavných bitiek sovietskych vojsk počas 2. svetovej vojny. Spolu s legendárnym tankom T-34 sa útočné lietadlo stalo symbolom víťazstva.

 

V čom tkvie unikátnosť ruského lietadla Beriev A-100 Premier?

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov