Hermes 900 Maritime Patrol
Aktuality, Námorníctvo,

Izraelský Elbit predstavil bezpilotný záchranný systém pre námorné hliadky

Izrael, 8. mája 2020 ( AM ) – Elbit Systems predstavil záchranný systém pre svoje bezpilotné lietadlo Hermes 900, nakonfigurovaný a nedávno dodaný nezverejnenému zákazníkovi v juhovýchodnej Ázii.


 

 

 

Nepriaznivé poveternostné podmienky a krátka výdrž značne zhoršujú schopnosti pátracích lietadiel s posádkou a často im bránia vo vykonávaní misií. Námorná hliadka bezpilotného lietadla Hermes 900, ktorá poskytuje viac ako 24 hodín nepretržitého letu, môže pracovať v nepriaznivých poveternostných podmienkach vo dne aj v noci. Vybavený novou funkciou SAR (search and rescue) môže dron zvýšiť počet SAR misií, ktoré sa dajú bezpečne vykonať, a zvýšiť bezpečnosť a efektívnosť námornej reakcie.

 

Námorná hliadka Hermes 900 môže niesť až štyri, šesťčlenné záchranné člny, ktoré sú integrované na jej krídlach. Pomocou palubného námorného radaru dron zisťuje situáciu, po detekcii sa na zabezpečenie vizuálnej identifikácie používajú optoelektronické snímače, nasleduje rýchly výpočet bodu poklesu, čo umožňuje dronu vypustiť záchranné člny z nízkej nadmorskej výšky v bezpečnej vzdialenosti od tých, čo prežili. Po vypustení sa začne postupný nafukovací proces záchranných člnov.

 

Bezpilotnik Hermes 900 pre lety v strednej výške je v prevádzke Izraelských leteckých síl od roku 2015 a bol vybraný mnohými zákazníkmi vrátane Švajčiarska, Spojeného kráľovstva, Brazílie, Mexika a Čile, EÚ, OSN a krajín v juhovýchodnej Ázii.

 

Izrael bude prenajímať Grécku bezpilotné lietadlá na ochranu hraníc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov