Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Jakov Kedmi: “USA nebudú mať čas ani mrknúť a nezostane po nich ani prach”

Izrael, 4.máj 2020 ( AM, Cont ) – “Hlavnou dynamikou súčasnej medzinárodnej situácie je relatívne globálne oslabenie USA a túžba USA vyhnúť sa tejto globálnej dominancii a za každú cenu ju udržať. Hrozba podľa ich názoru pochádza predovšetkým z rastúceho centra vplyvu – Ruska.” – uviedol vo svojom príspevku Jakov Kedmi – bývalý riaditeľ izraelskej rozviedky, analytik a bezpečnostný poradca.


 

“Rusko samotnou svojou existenciou, prítomnosťou silného jadrového potenciálu, predstavuje hrozbu pre globálnu dominanciu USA. Vo svete vidia, že USA vyzerajú stále viac ako papierový tiger, môžu spôsobovať problémy, ale určite nie sú schopné priviesť Rusko na kolená.”

 

“USA sa snažia hovoriť s Ruskom v jazyku sankcií a ultimát, „ale ak ide o politiku Spojených štátov, potom s nimi nie je o čom hovoriť, kým nedosiahnu tón, ktorý umožňuje rokovania,“ uviedol izraelský politický a vojenský expert Jakov Kedmi.

 

“Americká politická elita posvätne verí, že Rusku vládli a naďalej vládnu oligarchovia, a záleží na nich, ako sa bude Rusko správať. Pozerajú a vidia oligarchov – použili sme ich predtým a teraz ich používame. A vo svojej svätej viere nemôžu dosiahnuť, že veľký hospodársky tlak na Rusko, ktorý zníži príjem týchto ľudí, povedie k zmene moci v Rusku.”

 

“Spojené štáty boli v zložitej vojensko-strategickej situácii. Celá ich stratégia bola založená na skutočnosti, že majú obrovskú výhodu v raketových zbraniach, v námorníctve, v oceáne a vyvinuli stratégiu globálneho okamžitého útoku na Rusko, hovorí Jakov Kedmi. A potom sa im stalo niečo neočakávané. A tu sa prepočítali. Ukázalo sa, že Rusko začalo vyrábať rakety Kaliber, ktoré sa ukázali byť lepšie ako americké Tomahawky. A najnovšie systémy „Avangard“, „Sarmat“, „Poseidon“ ich zaviedli do depresie.”

 

„USA nebudú mať čas žmurknúť, pretože po nich nezostane ani prach.“

„Zažijú také prekvapenie, také nepríjemnosti. Nevedia ani, čo ich čaká. Ale keď to zistia, bude už neskoro, “hovorí Jakov Kedmi.

“Akýkoľvek útok na Rusko vyvolá odvetný útok predovšetkým na území Spojených štátov. Jedinou vecou, ​​ktorá môže zastaviť USA, je hrozba pre samotné USA.”

 

„Američania nikdy nechodia do vojny, pretože sa boja vojny. Potom budú nútení zažiť niečo, o čom ani nesnívali. “ Jakov Kedmi.

“Američania sa snažia konať násilne, hanebne. Hovorili tak so Severnou Kóreou a nič nedosiahli. Tak hovorili s Čínou a výsledok je rovnaký, preto sa bezradne snažia hovoriť s Ruskom. A nič nedosiahli. Američania môžu klamať každému, ale vedia, že klamú. Pritom vedia, že od Ruska im nič nehrozí. Toto je ich lacná, cynická hra. Ale keď budú konečne presvedčení, že Rusko nemožno zlomiť, budú nútení pristúpiť k dohode. A ten čas nie je ďaleko.”

 

USA stratili v Sýrii zbrane v hodnote 715 miliónov dolárov, píšu médiá

 

 

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov