©People’s Daily, China
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Čína kvôli pirátom nasadzuje ďalšie námorné jednotky do Adenského zálivu a pri Somálskom pobreží

Čína, 30.apríl 2020 ( AM ) – Čínske ministerstvo národnej obrany 28. apríla oznámilo, že vyslalo 35. pracovnú skupinu námorníctva ľudovej oslobodzovacej armády do Adenského zálivu na sprevádzanie civilných lodí v regióne.


 

©People’s Daily, China

 

35. pracovná skupina bude tiež podporovať plavidlá pri pobreží Somálska, kde čínske námorníctvo vykonáva námorné eskortné misie od decembra 2008. Misie sa zúčastňuje torpédoborec Taiyan, raketová fregata Jingzhou a zásobovacia loď Chaohu. Plavidlá doprevádzajú aj dva námorné vrtuľníky. Je to prvýkrát, čo boli lode Taiyan a Jingzhou nasadené do oblasti Adenského zálivu. Celkovo 690 námorných dôstojníkov a vojakov 35. pracovnej skupiny, bolo vyslaných z prístavu Zhoushan v provincii Zhejiang.

 

©People’s Daily, China

 

Pirátstvo pri Somálskych brehoch upútalo obrovskú medzinárodnú pozornosť, pretože sa stalo medzinárodným nebezpečenstvom, ktoré predstavuje vážnu hrozbu pre medzinárodnú lodnú prepravu, námorný obchod a bezpečnosť na mori. Bezpečnostná rad OSN prijala niekoľko rezolúcií, ktoré oprávňujú členské štáty konať v boji proti pirátstvu v Somálskych vodách. NATO, EÚ a niekoľko krajín už vyslali svoje bojové lode do pobrežných vôd Somálska, aby chránili obchodné lode a zabezpečovali bezpečnosť tejto dôležitej vodnej cesty.

 

Čínske námorníctvo dostalo ďalšie dve korvety Typu 056 – celkovo ich má už pätdesiat

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov