Tank VT4
Aktuality, Pozemná technika,

Pakistan kupuje čínske tanky VT-4 s lepším výkonom ako indický tank T-90

Čína, 28.apríl 2020 ( AM ) – Čínske médiá informovali o dodávkach tankov VT-4 (známych ako MBT-3000) v apríli do dvoch krajín. Materiál hovorí, že sa vyvážajú do Nigérie a Pakistanu. Nie sú k dispozícii žiadne presné údaje o počte čínskych bojových vozidiel dodaných do africkej krajiny, ale informácie o dodávkach VT-4 do Islamabadu sa objavili v otvorených zdrojoch. Pakistan získa z Pekingu 100 týchto tankov od výrobcu Norinco. Prvé tanky už boli odoslané.


 

Hlavnú výzbroj štandardného VT4 tvorí 125 mm kánon vybavený tepelným puzdrom a odsávačom dymu, taktiež je napojený na automatický dokladač munície, ktorý je schopný nabiť 8 projektilov za minútu. Tank je vybavený riadenými ajstrelami 9K119 Refleks s dosahom do 5 km. Bojová hmotnosť je 51 ton. Brodivosť až do hĺbky 140 cm. Výkon motora – 1300 koní. Pakistan kupuje 100 čínskych tankov VT-4 s údajne oveľa lepším výkonom ako indický T-90. VT4 môže na ceste jazdiť maximálnou rýchlosťou 70 km / h a maximálnou rýchlosťou 50 km / h v teréne. Aké vlastnosti čínskeho tanku sú „omnoho lepšie“ ako T-90, sa neuvádza. Konštatovalo sa však, že ide o dôležitý obchod pre čínsky priemysel, pretože to pomôže posilniť spoluprácu s pakistanskými partnermi a vytvoriť zásoby zbraní a streliva, podľa ktorých sa uzavrie dodatočná dohoda. Hovorí sa tiež o údržbe VT-4 a výcviku pakistanskej armády čínskymi špecialistami.

 

Ak chce Pakistan vytvoriť úplne moderný tankový zbor za primeranú cenu, môže sa uchýliť iba k pomoci Číny. Pakistanská strana preto vyjadrila jasnú ochotu spolupracovať s Čínou pri vývoji a akvizícii skutočne spoľahlivého tanku. Sto tankov VT-4 vytvorí pre Pakistan strategicky dôležitú paritu na hranici s Indiou.

 

Čína po prvýkrát masívne zapojila do cvičení nový tank typu 15

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov