© chinamil
Aktuality, Bezpečnosť,

Čína ide stimulovať domácich výrobcov zbraní – ponúka znížené poplatky za národné patenty v obrannom priemysle

Čína, 28.apríl 2020 ( AM ) – Čína upravuje politiku znižovania poplatkov za patenty v oblasti národnej obrany. Oddelenie rozvoja zariadení Čínskej centrálnej vojenskej komisie (CMC) 26. apríla, oznámilo, že Čína upraví politiku znižovania poplatkov v záujme obrany štátu, aby znížila záťaž inovačných subjektov a podporila inovatívny vývoj v obranných technológiách a konštrukčných zariadeniach.


 

Nová politika sa zameriava na úpravu podmienok, na zníženie poplatkov a rozšírenie skupiny subjektov zaoberajúcich sa obrannými technológiami. Výsledkom bude posunutie prahu pre znížené poplatky, čo znamená, že už jednotlivci s mesačným príjmom do 700 dolárov budú mať prístup k nižšiemu poplatku za patenty. Pre podniky bude nový prah pre znížené sadzby do 140 000 dolárov zdaniteľného príjmu.

 

Hranica pre znížené sadzby poplatkov sa upravuje z doterajšieho priemerného mesačného príjmu nižšieho ako 3 500 juanov (približne 500 USD) na menej ako 5 000 juanov (približne 700 USD). Pre firmy sa hranica posúva z 300 000  juanov (približne 43 000 USD) zdaniteľného príjmu v predchádzajúcom roku na hranicu jedného milióna juanov (približne 140 000 USD).

 

Nová politika okrem toho ešte viac zjednodušuje postupy podávania žiadostí o zníženie poplatkov. Jednotlivci alebo podniky, ktoré majú záznamy o znížení v príslušnom oddelení, musia uviesť iba číslo záznamu. V prípade verejných inštitúcií, sociálnych organizácií, neziskových vedeckých výskumných ústavov a vojenských jednotiek, ktoré požadujú zníženie poplatkov, sa už osvedčenia o finančných ťažkostiach, ktoré vydávajú nadriadené oddelenia alebo agentúry poverujúce úlohami, nevyžadujú. Namiesto toho budú priamo preskúmaní a budú im poskytnuté znížené poplatky.

 

„Jednomotorový Su-35″ alebo Čína začala ponúkať svoje najnovšie stíhacie lietadlo generácie 4++ Čchengtu J-10C na vývoz

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov