© Airbus.com
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Zatvorenie zbrojoviek v Mexiku zasiahlo americkú vojenskú produkciu

USA, 22.apríl 2020 ( AM, DOD USA ) – Ministerstvo obrany USA potvrdilo, že priemyselný dopad epidémie COVID-19 začína zasahovať americký obranný priemysel, najmä z dôvodu zatvorenia tovární v Mexiku. Sektor leteckého dodávateľského reťazca, stavby lodí a malých vesmírnych lodí sú najviac postihnutými oblasťami priemyselnej základne obrany.


 

Počas tlačového briefingu Pentagonu 20. apríla Ellen Lord, americká ministerka obrany pre akvizície a rozvoj, uviedla:

„Tieto spoločnosti sú obzvlášť dôležité pre našu výrobu drakov lietadiel v USA.“

 

Celkovo je zatvorených 106 zariadení hlavných dodávateľov, zatiaľ čo 68 ďalších sa znova otvorilo po období zatvorenia z celkového počtu 10 509 výrobcov v oblasti primárnej obrany. Ministerstvo obrany poverilo Agentúru pre správu zmlúv o obrane monitorovaním stavu priemyselnej základne vojenských síl USA pre veľkých dodávateľov, zatiaľ čo na menšie spoločnosti dohliada Agentúra pre obranu a logistiku.

 

“Americké letectvo zažíva krízu, ktorá zosilní kvôli rozpočtovým škrtom v roku 2021” – napísal o tom v polovici marca vo svojom článku pre portál Defense News generál vo výslužbe Michael Loh.

 

Podľa jeho slov , návrhy rozpočtu na budúci rok predpokladajú odpísanie jednej tretiny parku bombardérov B-1 Lancer, a tiež zrušenie programu modernizácie modelu B-2. Okrem toho lietadlo B-52, ktoré je vo výzbroji leteckých síl USA od roku 1955, si vyžaduje pre zvýšenie efektivity značné obnovenie motorov a iných systémov. Ako podotýka Loh, najnovší bombardér B-21, ktorý je v štádiu projektovania, môže posilniť americké vojenské letectvo najskôr za desať rokov. Generál pritom zdôraznil, že potreba bombardéra v USA rastie, najmä v indicko-tichomorskom regióne.

 

Americké vojenské sily kupujú “neperspektívne” turbovrtuľové lietadlá A-29 Super Tucano a AT-6 Wolverine

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov