© Sputnik / MO RF
Aktuality, Pozemná technika,

Ministerstvo obrany Ruskej federácie prevzalo modernizované samohybné delo 2S7M Malka

Rusko, 17.apríl 2020 (AM, Sputnik) – Podnik Uraltransmaš (jednotka štátnej korporácie Rostec) dodal Ministerstvu obrany RF prvé modernizované delo 2S7M Malka, informovala tlačová služba Rostecu.


 

“Je to jedno z najvýkonnejších samohybných diel na svete určených k zasiahnutiu dôležitých cieľov a objektov nepriateľa v taktickej hĺbke obrany za frontovou líniou. Uraltransmaš má pred sebou dôležitú úlohu sériovej modernizácie tohto dela v rámci štátnej obrannej objednávky na roky 2020-2022, “povedal generálny riaditeľ podniku Dmitrij Semizorov, ktorého cituje tlačová služba.

 

Delo už úspešne absolvovalo úplný cyklus testov, v priebehu ktorých odborníci otestovali charakteristiky mobilnosti, spoľahlivosti podvozku a pohonu. Bola tiež otestovaná spoľahlivosť nabíjacích mechanizmov, pevnosť dela 2A44 a systému riadenia paľby.

 

Malka je pôvodne modernizovaná verzia systému 2S7 Pión, ktorý bol vytvorený v 80. rokoch a je stále považovaný za jedno z najsilnejších delostreleckých zariadení na svete. 2S7 je vyzbrojený kanónom 203 mm osadeným na podvozku vychádzajúceho z tanku T-80. Delo je vybavené automatickým nabíjacím zariadením, nabíja pri všetkých uhloch námeru, rýchlosť streľby je až 2 rany za minútu. Delo sa primárne projektovalo pre streľbu špeciálnou muníciou. Prvýkrát bol systém prijatý do výzbroje v roku 1975 a v roku 1983 prešiel prvou modernizáciou. Okrem konvenčnej munície môže Malka používať dva typy jadrovej munície – Kleveščina a Saženec. Dostrel so špeciálnymi raketovými nábojmi dosahoval 50 až 60 km, pri použití bežnej munície 37,5 km. Reaktívne strely 3WOF35 je systém schopný vystreliť do 47 km.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov