© bellflight
Aktuality, Letectvo,

Vrtuľník Bell AH-1Z Viper americkej námornej pechoty v akcii na cvičení Viper Storm. Video


USA, 8.apríl 2020 ( AM ) – Námorná pechota Spojených štátov pred časom predviedla schopnosti útočnej helikoptéry Bell AH-1Z Viper pri cvičení „Viper Storm“.

Dvanásť útočných helikoptér AH-1Z Viper sa predviedlo ukážkou leteckého umenia na komplexnej tréningovej akcii, ktorá kombinovala princípy boja na mori spolu s expedičnými operáciami a bojom s ostrou muníciou.

 

Pri výrobe prešiel stroj úpravou − tzv. „marinizáciou“, vďaka ktorej získajú zákazníci spoločnosti Bell výhodu pri námorných operáciách a zároveň sa ňou znížia celkové náklady na údržbu.

 

„Cvičenie Viper Storm bolo ideálnou príležitosťou ukázať schopnosti stroja AH-1Z Viper v námornom prostredí veliteľom spoločných síl na Ministerstve obrany USA, našim partnerom a spojencom ako aj potenciálnym nepriateľom. V boji proti možným hrozbám sme sa sústredili na námorné zručnosti stroja a jeho schopnosť pohybovať sa medzi morom a pevninou,“ hovorí plk. William Bartolomea, veliaci dôstojník MAG-39.

 

Spoločnosť Bell už viac ako 80 rokov pôsobí na leteckom trhu, ako prvý výrobca prelomil hranicu zvuku a získal certifikáciu pre komerčný vrtuľník. Okrem centrály vo Fort Woth v americkom Texase pôsobí ako dcérska spoločnosť Textron Inc. v ďalších strategických lokalitách po celom svete.

 

Textron Inc. je medzinárodnou spoločnosťou, ktorá využíva svoju globálnu sieť leteckého, vojenského, priemyslového a finančného obchodu k tomu, aby svojim zákazníkom poskytla inovatívne riešenia a prvotriedny servis. Spoločnosť Textron je známa po celom svete svojimi silnými značkami – napr. Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training.

Videoanimácia: Bell 360 Invictus – americký vrtuľník budúcnosti

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov