©MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Nový minister obrany Jaroslav Naď sa cez videohovor spojil s profesionálnymi vojakmi v zahraničí

Slovensko, 27.marec 2020 ( AM, MO SR ) – Minister obrany SR Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Daniel Zmeko sa dnes prostredníctvom videohovoru spojili s profesionálnymi vojakmi, ktorí aktuálne pôsobia v zahraničných operáciách medzinárodného krízového manažmentu, a to v NATO misii RESOLUTE SUPPORT v Afganistane, v Lotyšsku, na Cypre v UNFICYP a EUROFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine.


 

Pri tejto príležitosti im poďakoval za nasadenie a odhodlanie pomáhať v krízových regiónoch v prospech mieru a bezpečnosti a zaujímal sa tiež o aktuálny stav v mieste ich nasadenia, o zdravotný stav profesionálnych vojakov, ako aj o morálku príslušníkov Ozbrojených síl SR. Počas videohovoru ich zároveň informoval o prioritách nového vedenia rezortu obrany, ako aj o aktuálnej situácii v súvislosti so šírením vírusu COVID – 19.

 

„Som hrdý na našich vojakov, ktorí majú výbornú reputáciu vo svete a svojím pôsobením posilňujú renomé Slovenskej republiky. Urobím maximum pre to, aby mali zabezpečené dôstojné podmienky pre výkon služby nie len na misiách v zahraničí ale aj doma po návrate na Slovensko,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

V misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu sa aktuálne nachádza 495 príslušníkov Ozbrojených síl SR, pričom na zahraničných pracoviskách v štruktúrach NATO a EÚ pôsobí  148 profesionálnych vojakov.

Článok: Slovenské armádne letectvo ponúklo pomoc pre dopravu zdravotníckeho materiálu

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov