© MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Slovenské armádne letectvo ponúklo pomoc pre dopravu zdravotníckeho materiálu

Slovensko, 21. marec 2020 ( AM, MO SR ) – Ozbrojené sily ponúkli letové hodiny, ktoré majú predplatené v rámci programu SALIS, pre dopravu zdravotníckeho materiálu. Výhodou využitia takejto prepravy je, že je zabezpečovaná veľkokapacitným transportným lietadlom. V permanentnej pohotovosti na prepravu materiálu podľa požiadaviek Ústredného krízového štábu SR sú naďalej aj dopravné lietadlá a vrtuľníky Ozbrojených síl SR.


 

 

„Ponúkli sme však aj využitie našej strategickej rezervy v doprave v rámci projektu SALIS pre zabezpečenie pomoci občanom Slovenskej republiky,“ povedal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Daniel Zmeko. Zároveň vysvetlil, že ozbrojené sily disponujú v rámci spojeneckého projektu SALIS strategickou leteckou dopravnou kapacitou v podobe veľkokapacitných transportných lietadiel, ktoré sú pravidelne využívané na prepravu osôb a materiálu.

 

Profesionálni vojaci sa naďalej podieľajú aj na ochrane hraničných priechodov a asistencii pri vstupoch do nemocníc. Okrem bratislavských Kramárov a nemocnice v Trebišove nasadili od dnešného dňa vojakov aj na asistenciu pri vstupe do nemocníc v Martine, Nitre a Nových Zámkoch. „Zároveň sme pripravení nasadiť ďalšie sily a prostriedky podľa požiadaviek Policajného zboru SR a Ústredného krízového štábu SR,“ zdôraznil generál Zmeko.

 

 

Vojenské zdravotníctvo nasadilo 28 lekárov a 64 zdravotných sestier v civilných zdravotníckych zariadeniach. Zároveň je 13 kontajnerov z poľnej nemocnice využitých k rozdeľovaniu prichádzajúcich pacientov v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku.

Článok: Stanovisko Ministerstva obrany SR k medializovanému presunu slovenských vojakov z Iraku

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov