©MO ČR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

České ministerstvo obrany zriadilo odberový stan v Ústrednej vojenskej nemocnici pre testovanie infikovaných osôb

 


Česko, 17. marca 2020 ( AM, MO ČR ) – Od piatku 13. marca je v Českej Ústrednej vojenskej nemocnici zriadené odberové miesto pre pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19 v stane umiestnenom na priestranstve v areáli ÚVN. Pri plnom nasadení personálu tu “odoberú” až 30 indikovaných pacientov za hodinu.

Prevádzková doba odberového miesta je od 8-18 hod. Testovanie je určené primárne pre symptomatické osoby, ktoré by mali ideálne prísť na odber autom a ihneď po odbere opäť odísť do domácej izolácie, kde počkajú na výsledky testov, ktoré im oznámi lekár.

Od pondelka 16. marca je v stane možné aj testovanie osôb bez príznakov a bez rizika kontaktu s nakazeným. Je nutné dôrazne upozorniť , že sa tieto osoby vystavujú riziku možnej nákazy a že sú prednostne odoberaní pacienti, ktorých k odberu odporučil lekár. Za odber na vlastnú žiadosť je účtované 2 900 czk, ktoré možno uhradiť len bezkontaktne (kartou).

Článok: Česko potvrdilo nákup vrtuľníkov Bell UH-1Y Venom a AH-1Z Viper

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov