.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Brutálne zábery gréckej pobrežnej stráže ako odháňa migrantov a strieľa do vody pred člnom. Video

Grécko, 3. marca 2020 (AM ) – Zábery, ktoré turecké orgány poskytli Sky News, ukazujú, ako grécka pobrežná hliadka strieľa do vody v blízkosti migrantov a tlačí ich preč. Štvorročné dieťa zomrelo pri pokuse dostať sa na grécky ostrov Lesbos z Turecka, sýrsky chlapec zomrel, keď sa nafukovací čln prevrhol. Grécko v pondelok v priebehu 12 hodín zachytilo viac ako 24 000 ľudí z Turecka.


Toto sú včerajšie zábery z rána o siedmej hodine, na hraniciach medzi Tureckom  a gréckom. Plavidlo pobrežnej stráže nabieha tesne okolo člna s migrantmi, kde je vidieť aj ženy s deťmi. Člen stráže palicou mláti ľudí, ktorí sa snažia dostať s člna.  Neskôr ďalší strážca strieľa samopalom do vody pred člnom….

 

 

 

Turecký prezident Recep Erdogan v sobotu oznámil, že hranice krajiny s Európou sú otvorené. Na turecko-gréckych hraniciach sa už medzičasom zhromaždili tisícky migrantov. Rozhodnutie Turecka otvoriť hranice, ktoré prvý raz ohlásili vo štvrtok, v Grécku vnímajú ako pokus o nátlak na európske krajiny. Prišlo pritom v čase zvýšeného napätia medzi Tureckom a Sýriou. Erdogan sa Európe aj v minulosti pravidelne vyhrážal tým, že prestane dodržiavať dohodu s úniou z roku 2016, ktorá ho viaže zadržiavať utečencov a migrantov na tureckom území, a zaplaví nimi európske krajiny. Toto je však prvý raz, keď túto hrozbu naozaj demonštruje aj v praxi

Článok: Lavrov prehovoril o akciách sýrskej armády v Idlibe

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov