.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Fínska obec tancom učí migrantov aby prestali znásilňovať dievčatá. Video láme rekordy

Fínsko, 1. marca 2020 (AM ) – V sociálnych médiách sa šíri videoklip ukazujúci určitý druh „bezpečnostného tanca“. Tanec je súčasťou projektu vo fínskom Oulu a má slúžiť ako metóda na zastavenie znásilňovania. Fínska obec Oulu po vlne migrantov zaznamenala prudký nárast sexuálnych zločinov. Medzi obeťami je veľká časť maloletých dievčat. Rozsah znásilnení okrem iného spôsobil, že obec zakázala migrantom navštevovať školy v rámci rôznych typov integračných návštev.


 

V rámci ambície osloviť mladších ľudí v obci občianska organizácia nedávno vyrobila videozáznam označovaný ako “bezpečnostný tanec” so sloganom:

“Prestaň, nedotýkaj sa ma tam, toto je moja zóna”

 

 

Projekt bol údajne financovaný z prostriedkov Evropské unie s názvem Safe Oulu (Bezpečné Oulu) v sume 2 500 000 EUR a má zabrániť znásilňovaniu. Peniaze samozrejme nešli napríklad na sprísnenie prisťahovaleckej politiky na úrovni obcí, ale skôr pre liberálov, ktorí podporujú prisťahovalectvo. V zásade ide o plytvanie peniazmi, pretože projekt sa nebude zameriavať na skutočné problémy alebo uskutočniteľné riešenia, ale bude hľadať riešenia utopickými prostriedkami.

Projekt Safe Oulu bol spustený a jeho praktická prevádzka bola zverejnená. Projekt si zriadil vlastný účet Tiktok , ktorý publikuje videá ľudí stredného veku, ktorí sa snažia hovoriť s tínedžermi o tom, ako komunikovať.

 

Účet zverejnil video, v ktorom piati členovia projektového tímu tancujú v komunitnej službe populárny tanec, aby vzdelávali obete, aby pedofilom povedali, že by sa určitých miest nemali dotýkať. To znamená, že keď je 10-ročné dieťa v byte obklopenom pedofilmi, vedúci projektu hovoria, že dieťa by malo pedofilovi len povedať: „zastav, nedotýkaj sa, toto je moje ….“ a ukáž na svoje citlivé miesta.

 

Občanská aktivistka Tiina Wiik umiestnila video na svoj Twitter účet, kde ho za prvých 24 hodín sledovalo približne 1,5 milióna ľudí. Video sa tak stáva celosvetovým hitom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov