© Bell Invictus
Aktuality, Letectvo,

“In Hollywood we trust.” V USA zverejnili video ničenia ruských tankov Armata

USA, 28. februára 2020 ( Sputnik) – Americký výrobca vrtuľníka Bell zverejnil na svojom YouTube kanáli reklamné video, na ktorom vrtuľník model 360 Invictus ničí tanky, ktoré sú veľmi podobné ruským perspektívnym Armatám.


Na začiatku šotu možno vidieť, ako vrtuľníky zasahujú štyri tanky, ktoré sú veľmi podobné ruským T-14 Armata, potom úspešne útočí na bojové vozidlo pechoty veľmi podobné ruskému T-15. Následne sa 360 Invictus vyhýbajú strele z prenosného protilietadlového raketového kompletu a prelietavajú nad americkou pechotou.

 

 

Video však neurobilo silný dojem na užívateľov internetu. Väčšia časť ich komentárov bola kritická.

“Čo sa stane, ak nepriateľ ‘bude disponovať nielen jedným chlapom s prenosným protileteckými systémom?” Napísal jeden užívateľ.

Druhý pre srandu prerobil oficiálne moto Spojených štátov (pozn. In God we trust, teda Dôverujeme v Boha) a napísal “In Hollywood we trust”.

“Link na hru, prosím,” komentuje ďalší.

 

Bell 360 Invictus

Projekt vrtuľníka modelu 360 Invictus (Neporaziteľný) bol predstavený na začiatku októbra roku 2019. Spoločnosť Bell Helicopter predstavuje stroj ako prieskumný tak aj zásahový vrtuľník budúcnosti a rozpracuváva ho v rámci programu FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) americkej armády.

“Boj budúcnosti vyžaduje zvýšený dosah, rýchlosť, obratnosť a smrteľnosť,” uvádza sa k projektu. Plánuje sa, že vrtuľník bude vybavený 20 mm kanónom, raketami a ďalšími typmi zbraní. Nedávno bolo zverejnené ešte jedno reklamné video, kde 360 Invictus vystreľuje kamikadze – drony, ktoré ničia systémy protivzdušnej obrany pripomínajúce S-400 Triumf.

 

T-14 Armata

T-14 Armata je ruský tank určený na vykonávanie bojov v priamom kontakte s nepriateľom, na podporu motorizovaných jednotiek a ničenie nepriateľských opevnení. Súčasne je jediným tankom tretej povojnovej generácie na svete.

 

Tank T-14 Armata
© SPUTNIK / ILIYA PITALEV / Tank T-14 Armata

 

Tank je vyzbrojený 125mm kanónom 2А82 (môže to tiež byť 152mm 2A83), ktorý je inštalovaný na neobsadenej veži. Posádka tanku je rozmiestnená v izolovanom puzdre separátne od munície. V septembri roku 2016 ruské ministerstvo obrany objednalo experimentálnu sériu 100 tankov Armata T-14. Časť vozidiel už je v skúšobnej prevádzke.

Česko potvrdilo nákup vrtuľníkov Bell UH-1Y Venom a AH-1Z Viper

Video: Ruské tanky v akcii

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov