Zdroj: Zvezda
Aktuality, Letectvo,

V Rusku uskutočnili cvičenia na najnovšej verzii stíhacieho lietadla Su-35S

Rusko, 8.2.2020 – Prvé cvičenia tohto roku na najnovších Su-35S, ktoré vstúpili do služby až v roku 2019, sa uskutočnili v Tverskej oblasti na letisku Chotilovo.


 

Piloti štartovali za búrky a za zhoršenej viditeľnosti. Uskutočňovali vzlety počas fingovaných útokov na pristávaciu dráhu, s únikom a následným pristátím na alternatívnych letiskách. Ďalšími fázami cvičení bol manévrovací letecký boj a nácvik raketových útokov. Napriek náročným poveternostným podmienkam lietadlá vzlietli bez chýb posádky úspešne dokončili všetky úlohy.

 

Su-35S je nadzvuková, viacúčelová stíhačka generácie 4 ++, uskutočnila svoj debutový let 19. februára 2008. Táto stíhačka je generačným nástupcom Su-27. Suchoj Su-35 (kód NATO – Flanker E) zdedil po svojhom predchodcovi všetky jeho špičkové schopnosti získať vzdušnú prevahu a k tomu je navyše výrazne prepracovanejší vďaka vyššiemu použitiu kompozitných materiálov, novým a výkonnejším motorom, väčšiemu doletu, menšiemu efektívnemu radarovému odrazu (RCS – radar cross section), väčšiemu užitočnému zaťaženiu – bojovej nosnosti, novej avionike, novým elektronickým bojovým systémom a senzorom a mnohým ďalším vylepšeniam. Su-35S váži 19 ton, praktický dostup má 20-tisíc metrov, môže vyvinúť maximálnu rýchlosť 2500 kilometrov za hodinu a je určená pre jedného pilota. Výzbroj stíhačky obsahuje 30-milimetrový kanón a môže niesť až osem ton rakiet a bômb rôznych typov. Su-35S majú ruské ozbrojené sily v prevádzke od roku 2015.

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov