Propagačné foto teroristov zo skupiny Khayyat Tahrir al-Sham, zdroj: aawsat.com
Aktuality,

Video: Ozbrojené sily Sýrie zajali 17 teroristov – s ich transportom sa veľmi netrápili

Aleppo, 2.2.2020 – Bojovníci sýrskej armády počas bitky o dedinu al-Kalajiya, ktorá sa nachádza v juhozápadnej časti provincie Aleppo, zajali 17 teroristov zo skupiny Khayyat Tahrir al-Sham. Libanonská tlačová agentúra „U-News“ zverejnila videá, v ktorých sú zajatí militanti doslova napchatý na korby pickupov a prepravení do väzenského strediska.


 

 

Sýrska armáda s podporou libanonského Hizballáhu obsadila oblasti Rajim Judran, Khirbat Kharas a Tulul al-Hazmir, ako aj mesto al-Khalidiya na juhozápade Aleppa, čím získala kontrolu nad významnou časťou diaľnice. M5.

 

 

Ozbrojené sily Sýrie v súčasnosti s podporou Hizballáhu pokročili z al-Kalajiya smerom k neďalekej dedine al-Qarasi, pričom prevzali kontrolu nad výšinami v okolí dediny. Teroristi Khayyat Tahrir al-Sham, ktorí bránili dedinu al-Qarasi, prišli o deň skôr s veľkou podporou pro-tureckých militantov.

 

Skupina Khayat Tahrir al-Sham (bývalá teroristická skupina An-Nusrat) okrem útokov voči vládnej armáde je známa aj s príprav inscenácií chemického útoku. S pomocou známych Bielych prilieb pripravovali inscenácie s použitím toxických látok, pričom zodpovednosť z použitia chemických látok sa snažia prisúdiť vládnym silám. Písali sme o tom tu.

 

Minulý rok sa v smartfóne jedného z militantov, zabitých vládnymi silami na severozápade Hama  našiel fragment nového produkčného filmu o chemickom útoku. Na jednej zo scén boli vyobrazení ľudia, ktorí predstierali, že sú obeťami útoku údajne spáchaného sýrskou armádou. Muži mali predstierať, že sú mŕtvoly a ležať nehybne niekoľko sekúnd, kým operátor natáčal, ale jeden z hercov sa chcel poškriabať a zničil celú produkciu. Písali sme o tom tu .

https://twitter.com/najlaaalsaadee/status/1142491869621948418

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov