foto: SANA
Aktuality, Bezpečnosť,

Ďalší škandál okolo Bielych prilieb – traja členovia zahynuli počas prepravy výbušniny do Idlibu

Sýria, Hama – Traja teroristi pridružení k takzvanej humanitárnej organizácii „Biele prilby“ boli zabití pri výbuchu zásielky výbušnín, ktorú prepravovali v ambulancii v meste Hama na severozápade Sýrie. Miestne zdroje informovali tlačovú agentúru SANA, že traja členovia organizácie „Biele prilby“ boli zabití výbuchom, ku ktorému došlo vo vnútri sanitky. Zdroje takisto prišli s vyjadrením teroristickej organizácie Jabhat al-Nusra ktorá uviedla, že výbuch spôsobený výbušným zariadením, mal zakryť fakty okolo zabíjania členov organizácie „Biele prilby“.


Podľa vyhlásenia organizácie Biele prilby zosnulí členovia pracovali na zabezpečení zariadenia, ktorým nedávno zaútočila sýrska armáda. Mŕtvi boli identifikovaní ako Muhammad Naku, Saleh Arafat a Ahmad al-Khallak.

Nezávislý zdroj oboznámený s incidentom po určitej dobe informoval tlačovú agentúru Sputnik, že vyhlásenie Bielych prilieb je lož. Podľa neho boli vyššie uvedení ľudia zabití pri preprave výbušnín do provincie Idlib. A hovoríme o použiteľnom strelive, ktoré malo byť doručené teroristom „Khayyat Tahrir al-Šám“. Výbuch bol veľký, úplne zničil vozidlo a ľudí vo vnútri, uviedol zdroj.

 

Video: Biele prilby pripravujú v Idlibe nový falošný produkt: 

 

Pripomeňme, že Rusko a Sýria opakovane obvinili Biele prilby a ich podporu so Spojeného kráľovstva, Spojených štátov a ďalších západných krajín, zo spolupráce s teroristickou organizáciou Khayyat Tahrir al-Šam. Členovia pseudo-humanitárnej organizácie v skutočnosti vytvárajú falošné videá, ktoré ukazujú „zločiny“ ruskej a sýrskej armády proti civilistom.

 

.

Videá Bielych prilieb sú veľmi populárne medzi západnými televíznymi kanálmi , ktoré ich vysielajú a prezentujú ich publiku ako spoľahlivé informácie.

 

.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov