foto: topwar
Aktuality, Pozemná technika,

Izrael potvrdil prevrátenie tanku Merkava-4 počas cvičenia

Fotografia prevráteného tanku Merkava sa stala populárnou na izraelských sociálnych sieťach. Podľa správ sa uvádza, že tank Merkava Mk.4 sa prevrátil počas cvičení blízko hranice s Libanonom.


 

Izraelská televízia potvrdila správu, že tank Izraelských ozbrojených síl sa prevrátil pri neúspešnom stúpaní po jednom z kopcov.  Izraelský televízny kanál 13 informoval, že k prevráteniu Merkavy došlo počas manévrov od 1. do 6. decembra. Na týchto manévroch sa zúčastnila 215. divízia, ako aj záložníci zo 402. a 55. práporu. Poznamenáva, že počas cvičení boli vypracované „možnosti ako čeliť invázii z libanonského územia“.

 

Fotografia ukazuje, že vedľa prevráteného izraelského tanku je rozbitý strom. Podľa jeho umiestnenia sa dá predpokladať, že Merkava-4 sa stočil z vysokej výšky. Počas nehody neboli zaznamenané žiadne obete a zranenia. Podľa najnovších informácií došlo k poškodeniu kanónu a bojového modulu.

Tank Merkava Mk.4

 

Merkava je bojový tank vyvinutý a vyrobený v Izraeli. Motor má umiestnený v prednej časti tanku, čím je zvýšená predná hmotnosť, zatiaľ čo posádka môže uniknúť z poškodenej Merkavy cez dvere v zadnej časti trupu. Vďaka silnému opancierovaniu a vysokej mobilite je to jeden z najlepšie chránených tankov na svete. Je vyrábaný v tankovej továrni v Tel HaShomer v základni obrneného zboru a väčšinu súčiastok vyrábajú firmy izraelského bezpečnostného priemyslu ako sú IMI, Elbit, Soltam…

 

Merkava Mk 4 je posledná generácia série izraelských hlavných bojových tankov Merkava, ktorá je v službe od roku 2004. Poskytuje extra ochranu pre posádku so silnejšími a presnejšími palebnými systémami.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov