foto: Kalašnikov
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Test ruskej brokovnice Saiga 12

Pravdepodobne najvydarenejšia veľkokapacitná samonabíjacia brokovnica na trhu a tým aj najväčší svetový favorit pre disciplíny IPSC, buď ako originál alebo ako základ pre športovú prestavbu. Ruská brokovnica Saiga 12 vychádza z osvedčeného systému Kalašnikov, ktorý bol upravený na brokové náboje a tým preberá jeho povestnú spoľahlivosť.


.

Larry Vickers, jeden z najuznávanejších odborníkov v oblasti strelných zbraní, navštívil výrobný závod skupiny Kalašnikov v Iževsku v Rusku. Mal šancu zastrieľať si s ruskou brokovnicou Saiga 12, verzia 340. Pozrite si video a zistite, čo si o tejto zbrani myslí:

 

Napínacia páka je na pravej a montážna lišta na ľavej strane zbrane. Na poslednom svetovom šampionáte používali všetci najlepší strelci Saigu. Saiga 12 je určená pre strelivo 12/76 a 12/70. Predná rukoväť, pištoľová rukoväť a pažba sú vyrobené z čiernych polymérnych vlákien. Predná rukoväť má špeciálnu štruktúru na zlepšenie ovládania z prednej strany.

Kapacita zásobníka: 8, 10

Kompaktná dĺžka: 1030 mm

Plná dĺžka: 1110 mm

Hmotnosť kg: 3.9

Dĺžka hlavne: 430 mm

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov