Na snímke Nórbert Michaľák
Aktuality, Šport,

Interkontinentálne majstrovstvá Ázie a Austrálie v pištoli – Slováci obsadili vo svojich kategóriách prvé a druhé miesto

 


V dňoch 11 – 17. Novembra 2019 sa uskutočnili majstrovstvá Ázie a Austrálie v pištoli podľa pravidiel IPSC

Uvedeného preteku sa celkovo zúčastnilo 927 strelcov z celého sveta, nakoľko tu boli zastúpené aj kontinenty ako Európa, Afrika, Severná a Južná Amerika. Na strelcov čakalo 24 streleckých situácii, na ktoré bolo potrebné minimálne 425 rán. Pretek bol ťažký už len tým, že účastníci sa museli vyrovnať s veľkou teplotou a obrovskou vlhkosťou. Žiaľ také podmienky vyhovovali domácim strelcom a strelcom z obdobného klimatického pásma. Aj stavba streleckých situácii bola odlišná na aké sme zvyknutí v Európe.

.

Celý pretek bol veľmi technicky náročný, nakoľko usporiadateľ pripravil celkovo 46 pohyblivých terčov. Veľa pohyblivých terčov sa aktivovalo nie zostrelením kovového terča, ale rôznymi inými spôsobmi, napr. bowlingovou guľou. Ďalej bolo na preteku 91 kovových terčov, prevažne mini poprov a gongov, poprekladanými penalizačnými terčami – no shootmi.

Slovenskú Asociáciu Dynamickej Streľby a SR reprezentovali len traja strelci, ktorí si počíňali vo svetovej konkurencii veľmi dobre. Najlepšie sa darilo Norbertovi Michalákovi, ktorý v divízii Production skončil celkovo na 25. mieste ale vo svojej kategórii si odniesol víťazstvo. Martin Čemsák v tej istej divízii skončil na veľmi peknom 11. mieste a nebyť slabšieho posledného dňa tak to mohlo byť ešte lepšie. V každom prípade je to veľká skúsenosť pre tohto ešte stále mladého a talentovaného strelca. Ernest Nagy v divízii Production Optics skončil na celkovom 6. mieste a vo svojej kategórii na 2. mieste.

Norbert Michalák a Ernest Nagy v záverečnom shoot offe ( strelecký súboj – exhibícia 8 najlepších strelcov v každej divízii ) sa dostali až do finále, kde nestačili na svojich súperov. Naši reprezentanti súťažili s pištoľami X-Calibur slovenského výrobcu Grand Power.

Záverečný shoot off. Strieľa Ernest Nagy:

https://www.facebook.com/ShootingAcademyAlfa/videos/547979872648189/?t=14

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov