Na snímke psovod Michal Semjan
Aktuality, Civilná ochrana,

V lesoch na východe Slovenska prebehla záchranná akcia po nezvestnom Poliakovi

Polícia v Humennom v sobotu nad ránom prijala hlásenie o nezvestnosti 29 ročného občana Poľska.


Muž s psychickými problémami sa v piatok večer oddelil od svojich rovesníkov, nasadol do auta a odišiel do lesa na sever od mesta. S blízkymi odmietol komunikovať a oznámil, že si chce siahnuť na život. Opustené auto bolo nájdené zakliesnené za záhradkárskou osadou pred lesom, a pri neďalekom vstupe do lesa boli objavené aj tašky s osobnými vecami hľadaného.

Záchrannej  akcie sa zúčastnili policajti, dobrovoľní hasiči a psovodi Kynologického záchranného zboru Slovenskej republiky. Vďaka nájdeným osobným veciam psovodi v prvom slede nasadili do hľadania dva stopárske psy a neskôr aj ďalšie psy určené na veľkopriestorové prehľadávanie. Podľa smeru stopy sa sústredilo pátranie správnym smerom. Muž strávil v lesoch približne 24 hodín, prešiel takmer 15 km a bol napokon objavený živý jednou z policajných hliadok na juh od Humenného pri obci Porúbka.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov