Ilustračný záber z videa, Su-27 Ukrajinských vzdušných síl na leteckej prehliadke Sanicole Airshow 2019
Aktuality, Letectvo,

Video zobrazujúce odfúknutie technikov náporom vzduchu od motorov ukrajinskej stíhačky Su-27 vzbudilo pozornosť

Na internete sú dostupné videomateriály zachytávajúce incident, ktorý sa udial pri vystúpení ukrajinskej stíhačky Su-27 15. septembra 2019 v Belgicku na leteckej prehliadke Sanicole Airshow. Video je stále živo diskutované.


Uvedené lietadlo zastupovalo na podujatí letectvo Ukrajiny a hoci sa samotná udalosť odohrala ešte v septembri, video sa až teraz rošírilo a získava ďalej na popularite.

Ako možno zo záberov vidieť, ukrajinský pilot roloval na vzletovo-pristávaciu dráhu (VPD) a v pozadí stroja na trávnatej časti letiska sa zatiaľ nachádzali ľudia, zjavne v tom čase v pokoji. Podľa všetkého patrili k leteckému personálu obsluhujúcemu lietadlo. Odstredivá sila vzduchu vychádzajúceho z trysiek motorov sústredená do „jednoliateho“ prúdu doslova odfúkla spomenutý personál a pováľal ho po zemi, nedovoliac postihnutým vstať a dostať sa do bezpečia. Ako sa neskôr potvrdilo, zranenia nikto neutrpel. No dav divákov zaujatý incidentom, sa vydal zo zvedavosti bližšie k miestu udalosti.

Suchoj Su-27 odhadzuje na leteckej prehliadke Sanicole Airshow 2019 náporom vzduchu od motorových trysiek technikov:

 

Dlhšie video, pohľad v smere od technikov, časť s „odhodením“ technikov :

Možno povedať, že technický personál podcenil situáciu a celkom zreteľne zanedbal bezpečnostné normy týkajúce sa ich pobytu v blízkosti (bojového) lietadla v čase rolovania na dráhu.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov