foto: MSM group
Aktuality,

Slovenská zbrojovka MSM GROUP vstupuje na španielsky trh

MSM GROUP je spoločnosť zastrešujúca dcérske spoločnosti s portfóliom v segmente obranného a civilného strojárskeho priemyslu. Spoločnosti v skupine svojim portfóliom pokrývajú kompletný životný cyklus munície, vojenskej kolesovej a pásovej techniky a rádio-navigačnej elektrotechniky. Činnosti zahŕňajú vývoj, konštrukciu, výrobu, ale aj následný servis, opravy, revízie či modernizáciu, vrátane ponuky transferu príslušných technológií. V portfóliu služieb nájdete aj ďalšie aktivity ako predaj a autorizovaný servis nákladných automobilov TATRA, výrobu transformátorov a mernej čerpacej techniky, výrobu kontajnerov.


“Naša spoločnosť sa neustále snaží inovovať portfólio produktov a prevádzok, vďaka ktorým patríme medzi lídrov zbrojárskeho priemyslu. Plánovaná akvizícia španielskej fabriky Fábrica de Municiones de Granada je významným krokom pre našu budúcnosť a otvára nám celkom nové dvere na trhu. Chceli sme sa dostať z pozície východoeurópskeho výrobcu munície a akvizíciou získať väčší priestor, ako sa presadiť na západných trhoch či v NATO. Navyše, fabrika sa špecializuje na výrobu odlišných typov munície a my tak budeme môcť rozšíriť naše portfólio. Ide tiež o najstarší závod na výrobu munície v krajine a jeho história siaha až do 14. storočia.” – vyjadril sa na svojom profile spolumajiteľ holdingu, Marián Goga.

https://www.facebook.com/msmgroupSK/videos/1241624262656384/?t=1

Slovenská zbrojárska spoločnosť MSM Group, ktorá patrí do portfólia českého zbrojára Jaroslava Strnada a jeho syna Michala v holdingu Czechoslovak Group, sa vypracovala v priebehu niekoľkých rokov z lokálnej opravárenskej firmy na najväčšiu zbrojovku na Slovensku. Podarilo sa jej to početnými akvizíciami, keď postupne kúpila firmy Vývoj Martin, Virte či podiel v ZVS Holding. Pred dvoma rokmi expandovala do Srbska, kde v konkurze získala spoločnosť IMK 14. oktobar. Najnovším prírastkom by mala byť jedna z divízií španielskej firmy Santa Bárbara Sistemas, ktorá sa zameriava na výrobu munície a rakiet v španielskej Granade.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov