foto: sigsauer.com
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

SIG SAUER bol vybraný americkou armádou ako dodávateľ zbraní novej generácie

SIG SAUER oznámil získanie zákazky pre americkú armádu v rámci výberového konania na zbrane novej generácie (NGSW). Dodávka zahŕňa kompletný systém SIG SAUER pozostávajúci zo 6,8 mm hybridnej munície, ľahkého guľometu, pušky a tlmičov. Jadrom zákazky je novo vyvinutá , vysokotlaková hybridná munícia v kalibri 6,8 mm, ktorá sa používa v oboch zbraniach a predstavuje významný krok vpred v inovácii, dizajne a výroby streliva.


Hybridná munícia SIG SAUER 6,8 mm bola vyvynutá pre zvýšenie prieraznosti pri vačších vzdialenostiach. SIG SAUER vyvinul pomocou technológie čakajúcej na patentovanie úplne novú nábojnicu, ktorá má za následok kompaktnejší náboj so zvýšenou rýchlosťou a presnosťou a zároveň podstatne zníženou hmotnosťou.

Primárnymi cieľmi stanovenými americkou armádou pre NGSW bola zbraň s palebnou silou a dosahom guľometu, spojená s presnosťou a ergonómiou pušky. SIG SAUER NGSW-AR je ultraľahký guľomet stredného kalibru s ergonómiou pušky AR s hybridnou muníciou s priemerom 6,8 mm. Ďalšou zmenou systému zbraní SIG SAUER budúcej generácie je nový tlmič, ktorý prostredníctvom dôkladne preskúmaných vylepšení dizajnu znižuje únik plynov a hlučnosť.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov