Vizualizácia možnej podoby lietadla 6. generácie, BAE Systems Tempest
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Projekt stíhacieho lietadla Tempest pre Britské kráľovské letectvo je o krok bližšie k realizácii

Britské kráľovské letectvo (RAF) pokračuje v hľadaní možností pre realizáciu projektu stíhacieho lietadla 6. generácie nazvanom Tempest. Tentokrát sa britská spoločnosť Aeralis Ltd., zúčastňujúca sa tiež na projekte lietadla Tempest, dohodla na spolupráci s francúzskymi kolegami z Thales. Spoločne by sa mali podieľať výrobe špeciálnych simulátorov pre prípravu pilotov.


Nové stíhacie lietadlo 6. generácie Tempest (fanúšikom leteckej histórie bude asi zrejmý dôvod pre výber mena lietadla, pripomeňme, že aktuálne hlavné stíhacie lietadlo RAF sa volá Typhoon…), sa v súčasnosti nachádza zatiaľ stále v štádiu vývoja. V danom okamihu odborníci skúmajú varianty, ktoré by mohli pomôcť pri príprave, tak samotného projektu ako aj pilotov, ktorí si v budúcnosti sadnú za riadenie nového lietadla.

Práve preto Aeralis Ltd a Thales spojili svoje úsilie. Špecialisti oboch spoločnosti sa budú podieľať na tvorbe architektúry pre budúci informačný systém, v ktorom sa budú zhromažďovať všetky údaje o budúcom lietadle. To by v prvom rade malo pomôcť pri preškoľovaní pilotov pre lety na novej stíhačke.

Cieľom je vyvinúť koncepty pre spoločný systém simulátora, ktorý bude možné využívať na podporu všetkých etáp výcviku v budúcom systéme leteckého výcviku.

Tim Davies, riaditeľ pre stratégiu Aeralis k tomu povedal: „Spolupráca s globálnym lídrom akým je Thales, nám prináša obrovskú výhodu pri vývoji neprekonateľného výcvikového systému pre stíhacích pilotov. Vďaka tomu sa Spojené kráľovstvo stane v oblasti vybavenia a dostupnosti lídrom na poli vojenského leteckého výcviku novej generácie.“

Dohoda o spolupráci je vskutku dôležitý krok ku skutočnej výrobe stíhacieho lietadla Tempest, o reálnosti realizácie ktorej totiž pochybovali mnohí experti. Konkrétnejšie sa však o výsledkoch spolupráce môžeme dozvedieť napokon až v roku 2022, kedy by mali byť predstavené na výstave vo Farnborough.

Zdroj: http://www.defense-aerospace.com/ , https://planet-today.ru

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov