Viacúčelové obrnené vozidlo Athlete
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Veľký brat Tiger Roveru bol predstavený na Army Fórum 2019

Na prebiehajúcom fóre Army-2019 predstavila spoločnosť Military Industrial Company Ltd (MIC) nové viacúčelové obrnené vozidlo s kódovým označením Athlete, ktoré bolo pred oficiálnym vydaním známe v tlači ako Tiger-2. Nový lepšie chránený a viacúčelový súrodenec.


Športovec je prezentovaný v niekoľkých verziách. Mimochodom, skúšobné vzorky z výrobnej linky vyvrhli len štyri dni pred fórom, takže majú pred sebou terénne skúšky na potvrdenie uvedených charakteristík v reálnych podmienkach.

Kabína obrneného vozidla Athlete

Fórum 2019 sa stalo úvodným testom prvej verzie, špeciálneho vozidla vyzbrojeného guľometom. To bolo prezentované širokému publiku v demonštračnej sále v Alabino. Druhá verzia, viacúčelové vozidlo, má dve konfigurácie, troj- a päťdverovú.

Účel športovcov je podobný ako u sériovo vyrábaných tigrov, t.j. Prepravy personálu a vojenského nákladu, ako aj niektorých iných misií (vozidlá môžu byť vybavené ďalšími zbraňami, alebo iným vojenským vybavením).

Kľúčovým rozdielom športovca od jeho „mladšieho brata“ je zlepšená trieda ochrany. V základnej konfigurácii modul posádky zodpovedá bezpečnostnej triede 5 podľa GOST a triede 2 podľa noriem OTT. Voliteľne je možné spevnenie do triedy 6 (GOST) a triedy 3 (OTT).

Vylepšená proti mínová ochrana stojí za zmienku samostatne. Športovec odoláva explózii ekvivalentnej 2 kg TNT. Pre Tiger je kritický výbuch silnejší ako 600 g. Ďalšou črtou športovca sú anti-traumatické sedadlá, ktoré navrhla MIC.

Okrem toho je športovec poháňaný novým silnejším dieselovým motorom. Zvýšením hmotnosti to umožnilo zachovať terénne jazdné vlastnosti a maximálnu rýchlosť ako má Tiger.

“Ako nová generácia Tigrov, vozidlo bolo navrhnuté na základe obrannej zmluvy. Preto má základná konfigurácia športovca mechanickú prevodovku. Voliteľne môžeme inštalovať aj automatickú prevodovku, ktorá je žiadaná najmä u zahraničných zákazníkov. “ povedal Sergej Suvorov, tlačový referent MIC. “Iste, rover má pred sebou skúšky, ale verím, že športovec sa osvedčí podobne ako Tiger”.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov