Guľomet DŠKM
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Jemenskí Houthiovia starým sovietskym guľometom DŠKM zničili najmodernejší americký obrnený automobil Oshkosh M-ATV

Vojna v Jemene prináša každý deň so sebou množstvo zaujímavostí. Portál RG priniesol informáciu o tom, že jemenskí Houthiovia (šiíti), ktorí bojujú proti Saudom zlikvidovali starým sovietskym guľometom DŠKM najmodernejší americký obrnený automobil Oshkosh – M-ATV. Americké obrnené jeepy Oskhosh majú nahradiť staršie americké Humwee.


Jemenských Houthiov v boji proti Saudom podporuju Iránci. Jemenci nemajú veľa financií a bojujú preto so starými sovietskymi zbraňami, v nasadení u jemenských Houthiov bolo v posledných rokoch vidieť aj stále bojaschopné T-34-85, ktoré boli hlavným sovietskym tankom v časoch II. svetovej vojny. Tieto staré sovietske tanky muselo likvidovať moderné saudské letectvo, sovietske tanky si ale stihli vybrať značnú daň na životoch saudskej armády.

video guľomet DŠKM 

Oshkosh – M-ATV ponúkajú Američania ako svoje najmodernejšie obrnené ľahké vozidlo, toto vozidlo predstavujú ako elitu medzi obrnenými vojenskými vozidlami sveta, Saudi ako prví nakúpili niekoľko desiatok amerických Oshkoshov. Houthiovia však americké informácie nečítajú, tvrdohlavo používajú staré sovietske zbrane a ukázalo sa, že na zničenie saudského vozidla americkej výroby dokonca ani nepotrebovali RPG-7, vystačili si starým sovietskym guľometom DŠKM.

Houthiovia pripravili pascu, sovietsky DŠKM (12,7mm guľomet) postavili tak, aby držali pod kontrolou celú cestu, ešte pred príchodom saudských vojakov guľomet zastrieľali. Keď sa objavil Saudami kúpený americký Oshkosh – M-ATV, spustili Houthiovia paľbu. Prvými výstrelmi zasiahli nádrž s naftou. Podľa amerických tvrdení je nádrž konštruovaná tak, že sa vylučuje jej výbuch , alebo požiar. Napriek americkým uisteniam nádrž s naftou vybuchla. Najmodernejší americký obrnený automobil, do ktorého Američania zabudovali technológie 21 storočia zlikvidoval starý sovietsky guľomet, ktorého koncepcia pochádza z dôb II.svetovej vojny.

Saudská posádka mala šťastie, utiekla z Oshkosha a ukryla sa na druhej strane cesty, kde počkala na vyslobodenie. Houthiovia sa totiž po tradičných modlitbách, v ktorých prekliali Satana, USA a Izrael aj so starým sovietskym DŠKM stiahli, aby sa nestali terčom útoku saudského letectva. Americkí inžinieri majú evidentne nad čím rozmýšľať, Američania svoje predražené Oshkoshy ponúkajú aj v Európe. K zničeniu amerického Oshkosha v saudských službách prišlo 7.6.2019.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov