PRS – 1M
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

PRS-1M – raketa súdneho dňa

Takto nemecké vydanie časopisu Stern reagovalo na raketu PRS-1M. Podľa časopisu má Rusko výhodu v oblasti hypersonických zbraní, čo dáva Moskve právo hovoriť o vodcovstve v zbrojných pretekoch. Tento protiraketový systém bol vytvorený v prípade možnej jadrovej vojny a je určený na zachytenie rakiet USA a na ochranu Moskvy a ďalších miest. Stern tiež volá raketu najrýchlejšou na svete – „PRS-1M je skutočná zbraň, ktorá sa dá použiť len vo vojne, ktorá zničí svet,“


PRS-1M je súčasťou protiraketového obranného systému Amur A-135. Jej prvé testy sa uskutočnili vo februári 2018. Raketa môže dosiahnuť rýchlosť až 14 500 kilometrov za hodinu a zachytiť hlavice medzikontinentálnych balistických rakiet vo vzdialenosti viac ako 100 kilometrov a vo výškach od päť do päťdesiat kilometrov.

PRS-1M, ktorá hrá kľúčovú úlohu v ochrane Moskvy a ďalších strategických zariadení v regióne pred potenciálnym dopadom rakiet NATO, alebo nejakého iného nepriateľa.

Raketa je súčasť vzdušných a kozmických síl a je určená na ochranu pred útokmi zo vzdušného a kozmického priestoru. Nová raketa je vývojom staršia verzia 53T6, ktorá mohla lietať niekoľkokrát rýchlejšie ako guľka a behom niekoľkých sekúnd získala rýchlosť viac ako 3 km za sekundu, čím je najrýchlejšou raketou na svete.

Na videu zverejnenom ruskými médiami bolo možné sledovať proces prípravy na štart z testovacieho miesta Sary-Sagan v Kazachstane. Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že vypustenie strely bolo úspešné. “Nový systém po sérii testov spoľahlivo potvrdil stanovené vlastnosti a úspešne dokončil úlohu, zasiahol konvenčný cieľ s danou presnosťou,” uviedol rezort.

Rýchlosť modernizovanej verzie sa blíži 4 km / s. Nová raketa zároveň zvýšila zónu stretu vo výške a doletu jeden a pol krát. Raketu možno, ale tiež osadiť jadrovou hlavicou o kapacite niekoľkých kiloton.

https://www.youtube.com/watch?v=9L7ldlrJ98g

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov