tajfún K-4386                               / zdroj: topwar.ru
Aktuality, Pozemná technika, Vojenská technika,

Ruské ministerstvo obrany ukázalo nové obrnené auto K-4386 Tajfún

Najnovšie obrnené auto K-4386 Tajfún, určené na vykonávanie výpočtov mobilných prenosných protilietadlových raketových komplexov MANPADS, sa ukázalo vo Voroncovskom výcvikovom teréne 726. Centra protivzdušnej obrany Ruskej armády. Na testovacom mieste sa testujú dve najnovšie obrnené vozidlá.
Uvádza sa, že nové obrnené vozidlo K-4386 Tajfún je modifikáciou obrneného vozidla Tajfún VDV ( vzdušno-výsadkových vojsk), ktoré už je v prevádzke . Hlavným rozdielom oproti základnému modelu je vežička s guľometom ráže 12,7 mm a prítomnosť dvoch poklopov na streche: jedna pre strelca, druhá pre strelca-operátora MANPADS, ktorá umožňuje streľbu na lietadlo.


K-4386

Celková hmotnosť obrneného auta je o niečo viac ako 14 ton. Motor s výkonom 350 koní a 9-stupňová prevodovka umožňuje zrýchlenie vozidla na 105 km / h, a prekonať vzdialenosť 1200 km. Posádku tvorí 5 osôb: vodič, veliteľ výpočtu a 3 strelci MANPADS.

Hlavným účelom nového obrneného auta je kryť pechotu a mechanizované skupiny, ako aj rýchlo meniť pozíciu výpočtov mobilných protilietadlových systémov. Okrem toho môže byť stroj použitý ako veliteľské, alebo komunikačné.

K-4386

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov