Suchoj Hunter
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Objavila sa prvá snímka ruského ťažkého dronu “Hunter”

Prvá snímka prototypu ruského ťažkého dronu „Hunter“ ukazuje niekoľko bombardérov Su-57 a Hunter UAV vedľa nich. Súdiac podľa fotografie je veľkosťou porovnateľný s veľkosťou bojového lietadla.


Satelitná snímka UAV Hunter

V marci bolo oznámené, že prvý let ruského bezpilotného lietadla UAV Hunter spoločnosti Suchoj sa uskutoční v roku 2019.

Suchoj Ochotnik“ alebo „Hunter“ je autonómny ťažký dron. Jeho oficiálny názov je Udarno-Razvedyvatelnyi Bespilotnyi Kompleks v ruštine, ktorý sa prekladá ako Strike-Reconnaissance Unmanned Complex. Fotografie boli uverejnené z neznámej ruskej lokality. Kedže ruská vláda ešte nepotvrdila tieto snímky, je predpoklad že mohli uniknuť z ruského ministerstva obrany.

Hunter je vo vývoji od roku 2011. V júli 2017 sa uskutočnili počiatočné skúšky a testy zrýchlenia. Fotografia prototypu ukazuje, že ešte nie je v konečnej podobe, tryska motora je odkrytá a ešte nemá antiradarový povlak. Ochotnik je impozantným strojom, aj keď nie je dokončený. Je navrhnutý tak, aby vážil 20 ton (súčasná hmotnosť prototypu nie je známa), čo je viac ako F18 Super Hornet.

Suchoj Hunter

Hunter je údajne schopný dosiahnuť maximálnu rýchlosť 1000 km / h. Ochotnik bude pri operácii schopný plne autonómneho vzletu, letu a pristátia. Ak by bol nasadený, mal by byť poverený ničením nepriateľských protilietadlových systémov, komunikačných alebo veliteľských stanovísk.

Viaceré organizácie vydali silné varovania týkajúce sa vývoja autonómnych vojnových zbraní. Globálne preteky v zbrojení nevyhnutne udávajú koncový bod tejto technologickej trajektórie, autonómne zbrane sa stávajú zbraňami budúcnosti. Čína a India majú prebiehajúce projekty stealth dronov, a Španielsko a Francúzsko si vybudovali svoje vlastné autonómne vojenské bezpilotné prostriedky.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov