.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Streľba na dva kilometre: Fínsko má novú ostreľovaciu pušku

Fínsko, 8. jún 2024 (AM) – Fínska spoločnosť Sako vyvinula novú ostreľovaciu pušku TRG 62 A1. Zbraň prešla rozsiahlymi poľnými testami, v dôsledku čoho sa zohľadnila spätná väzba strelcov a vykonali sa zmeny v dizajne systému. TRG 62 A1 bude ďalším štandardom v obrannom priemysle, ktorý bude nasledovať kroky ostreľovacích pušiek SAKO TRG-22 a TRG-42 – hovorí developer.


 

 

TRG 62 A1 v kalibri 9,5×77 mm bola vytvorená pre potreby špeciálnych jednotiek. Hmotnosť pušky je 7 kg. Rozsah streľby presahuje dva kilometre. Zvýšenie palebnej vzdialenosti bolo umožnené prechodom na nový kaliber .375 CheyTac, ktorý je lepší ako tradičné kalibre ako .308 Win a .338 Lapua Magnum. Je to viac ako len puška; Tento produkt mení pravidlá hry v oblasti presnosti na veľké vzdialenosti – poznamenali v spoločnosti.

 

 

Nový systém, ktorý “poskytuje bezkonkurenčnú presnosť, dosah a spoľahlivosť”, patrí do rodiny fínskych ostreľovacích pušiek TRG. Prvý produkt v tejto rade bol vyvinutý v roku 1989 ako nástupca TR-6. Odvtedy sú pušky široko distribuované po celom svete. Tiež sú v prevádzke ruských špeciálnych síl.

 

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov