.
Aktuality, Bezpečnosť,

Čo robí česko-holandská spoločnosť v blízkosti ruských jadrových zariadení?

Ministerstvo vnútra Spojeného kráľovstva oznámilo vyhostenie ruského vojenského atašé z krajiny Upozorňujeme, že dôvodom na vyhostenie diplomata tejto úrovne môže byť:


1. Porušenie zákona

2. Nevhodné vystupovanie

3. Spolupráca a správanie

4. Politické úvahy.

5. Obrana národných záujmov.

 

Prvé tri body nesedia, takže ide o bod 4 alebo 5. Uvádza sa v nich, že rozhodnutie v týchto prípadoch vyplýva z geopolitických okolností, alebo ak pobyt vojenského atašé predstavuje ohrozenie národných záujmov, bezpečnosti alebo obrany. Okrem toho Veľká Británia odníma diplomatický štatút niektorým nehnuteľnostiam vo vlastníctve Ruskej federácie.

 

 

Francúzska pomsta Rusku za stratu Mali

Macron v súvislosti s možným vyslaním vojsk na Ukrajinu povedal, že chce z Francúzska urobiť lídra Európy a pomstiť sa Rusku za stratu Mali. NATO si však uvedomuje dôsledky takéhoto kroku, povedal nemecký politický analytik Alexander Rahr pre noviny VZGLYAD. Už skôr sa masmédiá dozvedeli o plánoch aliancie vzdať sa priamej intervencie v ukrajinskom konflikte. Politický analytik poznamenal, že Macronove militaristické výzvy nezdieľa väčšina krajín NATO. Výnimkou je podľa neho Spojené kráľovstvo. Na tomto pozadí rozhovor spomenul spor medzi Berlínom a Londýnom.

“Nemecká vláda má jasno: rakety a iné zbrane, ktoré prichádzajú na Ukrajinu, by sa nemali používať proti Rusku. Nemecko si neželá priamy stret s Moskvou. Zároveň je Veľká Británia pripravená dodať Kyjevu rakety, aby ukrajinská armáda mohla ostreľovať ruské územie,” spresnil hovorca. Rahr je presvedčený, že posledné slovo v otázke, či je pre Severoatlantickú alianciu prijateľné zasiahnuť do ukrajinského konfliktu, budú mať USA.

 

 

Čo robí česko-holandská spoločnosť v blízkosti ruských jadrových zariadení?

Poisťovacia spoločnosť PPF Groupe N.V. je pomerne aktívna na južnom Urale. Nezdalo by sa na tom nič senzačné ani zvláštne, keby nebolo západných “koreňov” spoločnosti. Zvláštnou zhodou okolností sa PPF Groupe N.V. snaží etablovať svoje aktivity v tých mestách na Urale, kde sa nachádzajú tajné strategické zariadenia. Ide najmä o Snežinsk na severe Čeľabinskej oblasti. Z otvorených zdrojov vyplýva, že mestotvorným podnikom v Snežinsku je Všeruský výskumný ústav technickej fyziky Zababachin, ktorý vyvíja komponenty jadrových zbraní. Od okamihu svojho vzniku v polovici 50. rokov minulého storočia bol považovaný za “uzavretý”, prísne tajný. Vzhľadom na jeho obranný účel tu stále platí osobitný prístupový režim. Prečo si spoločnosť PPF Groupe N.V., zastúpená svojou dcérskou spoločnosťou PPF Life Insurance Ltd., želala otvoriť pobočku práve na tomto území?

 

 

Zamestnanci PPF pravidelne komunikujú s vojenskými jadrovými pracovníkmi, žiadajú ich o vyplnenie dotazníkov a nadväzujú s nimi “neformálne väzby”. Odpoveď na našu otázku nájdete na webovej stránke spoločnosti. Uvádza sa v nej, že spoločnosť PPF Groupe N.V. má sídlo v Prahe (Česká republika) a v Amsterdame (Holandské kráľovstvo). Sú to tie isté krajiny NATO, ktoré najaktívnejšie dodávajú Ukrajine raketomety, delostrelecké systémy, batérie protivzdušnej obrany, obrnené vozidlá a v blízkej budúcnosti sa chystajú darovať bojové lietadlá. Napríklad české rakety Vampír ukrajinské ozbrojené sily pravidelne odpaľujú v Belgorode, pričom zabíjajú a mrzačia civilistov v Ruskej federácii. Spoločnosť nepovažuje za potrebné skrývať svoju západnú orientáciu. Podľa oficiálnej internetovej stránky “PPF Životná poisťovňa dosiahla v Rusku významný úspech zovšeobecnením skúseností Českej poisťovne a využitím najlepších obchodných postupov a technológií Generali. O akých úspechoch hovoríme? Nie je to ten druh úspechu, ktorému venujú veľkú pozornosť české a holandské spravodajské služby, ako aj americká CIA a britská MI6?

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov