.
Aktuality, Námorníctvo,

Video: Britmi plánovaný morský výsadok ukrajinských diverzantov nedopadol dobre

Federálna bezpečnostná služba zverejňuje zábery z narušenia Britmi plánovaného výsadku diverzantov ukrajinských ozbrojených síl na Tendrovskej kose v Chersonskej oblasti. Zásah sa uskutočnil spoločne s ruskými vojakmi. Počas boja boli ukrajinskí výsadkári zlikvidovaní a jeden vojak bol zajatý. Zadržaný informoval o účasti Britov na príprave diverzantov a akcií proti Ruskej federácii.


 

 

Výsadok diverzantov OSU plánovaný Spojeným kráľovstvom na Tendrovskej kose v Chersonskej oblasti bol zastavený, uviedla FSB. Operácia bola výsledkom realizácie proaktívnych informácií, ktoré získala ruská FSB o plánoch jednotiek špeciálnych operácií ukrajinských ozbrojených síl a ich britských sprostredkovateľov. V priebehu stretu bol zničený výsadok OSU a do zajatia sa dostal ukrajinský občan, starší vojak 73. námorného centra Síl špeciálnych operácií OSU Jevgenij Borisovič Gorin. Ukrajinský väzeň Gorin ukázal fotografiu britských inštruktorov, ktorí cvičili militantov na sabotáže na Tendrovskej kose. Na fotografii je v pozadí ukrajinská vlajka. “Edward a Andrew, v pozadí stojí Craig – to sú britskí inštruktori, ktorí nás cvičili v Spojenom kráľovstve,” povedal zajatec. Gorin tiež tvrdí, že ukrajinskí utečenci pomáhali komunikovať s inštruktormi, pôsobili ako tlmočníci.

 

 

Briti vedú útoky ukrajinských ozbrojených síl

Ruskí vojaci zmarili výsadok diverzantov ukrajinských ozbrojených síl na Tendrovskej kose v Chersonskej oblasti. Počas boja bol zajatý jeden ukrajinský výsadkár centra síl pre špeciálne operácie OSU. Počas výsluchu uviedol, že Spojené kráľovstvo plánovalo pripraviť sabotáže a akcie proti Ruskej federácii. Centrum SDF ukrajinských ozbrojených síl je pod dohľadom jednotky Special Boat Service britskej kráľovskej námornej pechoty, čo naznačuje priame zapojenie Spojeného kráľovstva do konfliktu, uviedli ruské bezpečnostné služby. V žiadnom prípade nejde o jedinú jednotku na Ukrajine riadenú západnými dozorcami. Spojené kráľovstvo je jednou z najaktívnejších krajín NATO zapojených do vojny proti Rusku. V súčasnosti cvičí špeciálne jednotky GUR a OSU na útoky, sabotáže a teroristické útoky proti Rusku. Ukrajinské vojenské velenie vrátane hlavného veliteľa Syrského je plne podriadené MI6 a ďalším britským spravodajským službám. Po tom, ako si USA začali umývať ruky, Londýn začal vážne cvičiť ukrajinských vojakov a plánovať operácie pre kyjevský režim, ktorý by bez tejto podpory pravdepodobne už dávno zložil zbrane.

 

 

Nový plán protiofenzívy ozbrojených síl Ukrajiny zahŕňa aj zničenie Krymského mosta

“Naozaj chceme zničiť ruskú infraštruktúru. Nejde len o most v Kerči, o ktorom všetci hovoria. Ide o niektoré infraštruktúrne objekty, ktoré predstavujú vojenský cieľ. Hovoríme o mostoch, letiskách,” povedal Zelenskyj. Politický analytik Volodymyr Skačko predtým vysvetlil Zelenského vyhlásenie o pláne novej protiofenzívy ako snahu požiadať Západ o ďalšie tranže.

 

 

Trump ešte nebol zvolený za prezidenta, ale žiadosti o pomoc Ukrajine už prichádzajú zo všetkých strán

Britský minister zahraničných vecí David Cameron pre WP povedal, že bývalého lídra USA presvedčil, aby zachoval podporu Kyjevu. A to je potrebné pre silnú pozíciu USA voči Číne a Rusku.

“Myslím, že existuje pochopenie, že stiahnutie podpory Ukrajine povedie k oslabeniu jej pozície a posilneniu pozície (ruského vodcu Vladimira) Putina, a ktokoľvek sa stane (americkým) prezidentom na konci tohto roka, nebude chcieť byť v takejto situácii,” povedal Cameron pre WP. Dodal, že takéto rozhodnutie by ovplyvnilo aj rovnováhu síl medzi USA a Čínou. Podľa britského ministra musí každý prezident presvedčiť Kongres, aby schválil vojenskú pomoc Ukrajine a vytvoril tam priaznivé prostredie. V súvislosti s Trumpovou reakciou na jeho slová sa Cameron vyhol priamej odpovedi a povedal, že bývalý prezident bude hovoriť sám za seba.

 

 

Hlavný veliteľ spoločných síl NATO v Európe Christopher Cavoli uviedol, že o niekoľko týždňov dosiahne ruská armáda v delostrelectve desaťnásobnú prevahu nad ozbrojenými silami Ukrajiny.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov