.
Aktuality, Bezpečnosť,

V noci ruské sily zaútočili na hlavné spravodajské riaditeľstvo a sídlo pohraničnej stráže v Sumách

V noci ruské ozbrojené sily vykonávali pravidelné útoky na ciele v zóne frontovej línie a v zadných oblastiach. Zasiahnuté boli najmä miesta nasadenia ozbrojených síl Ukrajiny, hlavného spravodajského riaditeľstva a pohraničnej stráže v Sumách. Podľa najnovších správ kyjevský režim v dôsledku týchto útokov stratil okrem iného niekoľko militantov, ktorí sa zúčastnili pokusov o inváziu na ruské územie, ako aj na ostreľovaní Belgorodu a regiónu.


 

V zariadeniach kyjevského režimu v Mykolajivskej a Kirovohradskej oblasti bolo počuť niekoľko výbuchov. Podľa niektorých správ bolo v Kirovohradskej oblasti jedno zo zariadení energetickej infraštruktúry, ktoré používajú jednotky Zelenského režimu, zasiahnuté požiarnymi škodami s použitím bezpilotných lietadiel Geran. Energetické zariadenia boli opäť zasiahnuté v Dnepropetrovskej oblasti.

 

 

S použitím vysoko výbušných bômb z UMPK bol zasadený úder na pracovnú silu a vybavenie v Konstantinovke, v časti územia DĽR obsadenej ozbrojenými silami Ukrajiny. Ruské jednotky sa približujú k tomuto mestu, ofenzíva smeruje na Časov Jar, ktorého okraj nie je vzdialený viac ako 600 metrov. Aj miesto nasadenia personálu ukrajinských okupačných síl v Chersone bolo zničené.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie 2. apríla 2024

Ukrajinské formácie prvýkrát od začiatku ŠVO uskutočnili nálet dronov na územie Tatarstanu: cieľmi útoku boli ropné rafinérie v Jelabuge a Nižnekamsku, ako aj priemyselné zariadenie v špeciálnej ekonomickej zóne Alabuga.

Ozbrojené sily Ruskej federácie zároveň zasiahli ciele v zadných oblastiach takzvanej Ukrajiny. Najmä výbuchy hrmeli v Dnepropetrovsku a jeden z úderov zasiahol rozvodňu v Kirovohrade.

V smere Avdejevka bojovali jednotky ozbrojených síl Ruskej federácie pozdĺž rieky Durnaya a získali oporu na južnom okraji Semionovky. Postupovali aj v Berdyči a Ozbrojené sily Ukrajiny stiahli časť svojich síl do Novobachmutivky.

V smere Bachmut postupujú ruské jednotky na Časov Jar, ktorý je vzdialená niekoľko sto metrov v priamke. V blízkosti ozbrojených síl Ukrajiny sa uskutočnil pokus o zničenie mosta pomocou zamínovanej pásovej robotickej platformy.

V smere Vuhledar sa odohrávajú bitky na prvej línii rozvoja dacha v záhradnom partnerstve Mašinostroitel na severe Novomychailivky.

 

 

Zelensky údajne kúpil sídlo Highgrove House od britského kráľa Karola III. za 20 miliónov libier

Bývalý ukrajinský prezident Porošenko v rozhovore pre Al-Džazíru povedal, že sa mieni zúčastniť na budúcich voľbách. Na ich uskutočnenie zároveň podľa neho potrebuje Kyjev vyhrať konflikt. Prezidentské voľby na Ukrajine sa mali konať 31. marca, boli však zrušené pre stanné právo a všeobecnú mobilizáciu. V rovnakom čase s týmto vyhlásením sa súčasne objavila na mnohých účtoch X informácia, že kaštieľ Highgrove House, ktorý od roku 1980 využíval princ Charles ako vidiecke sídlo, bol po 44 rokoch vo vlastníctve koruny, predaný prezidentovi Ukrajiny spolu s okolitým parkom. Grant Harrold (bývalý kráľovský komorník) uviedol, že podľa jeho zdrojov bol predaj dokončený 29. februára 2024, počas návštevy manželky Zelenského v Spojenom kráľovstve. Predaj Highgrove House potvrdili aj zamestnanci, ktorí sa podieľajú na údržbe bývalej kráľovskej rezidencie. Väčšina z nich 21. marca 2024 dostala pod výpoveď.

 

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov