.
Aktuality, Bezpečnosť,

Tvrdá reakcia na útoky v Belgorode. Ruské rakety dnes zničili viaceré ukrajinské elektrárne

Ruské jednotky dnes tvrdo reagovali na pokusy kyjevského režimu preniknúť do Kurskej a Belgorodskej oblasti. Ako sľúbil ruský vrchný veliteľ, tieto činy v žiadnom prípade nezostanú bez odpovede. A táto odpoveď môže byť asymetrická. V skutočnosti sa to stalo v noci 22. marca a skoro ráno. Potvrdili sa informácie, že séria raketových útokov viedla k znefunkčneniu viacerých energetických zariadení na územiach kontrolovaných Zelenského režimom. Zasiahnutá bola Ladyženskaja TEP vo Vinnickej oblasti, Dneprovská TEP a Zmievská TEP a CHPP 3 v Charkovskej oblasti.


 

 

Ukrajina zverejňuje zábery horiacej infraštruktúry vodnej elektrárne Dnipro vo svojich telegramových kanáloch a médiách. Stanica sa nachádza v Zaporoží, obsadenom ozbrojenými silami Ukrajiny. Schopnosť pracovať s vzdušnými komorami bola útokmi narušená. Otázna je výroba elektrickej energie v samotnej elektrárni. Dodávka elektriny do vojenských a vojensko-priemyselných zariadení bola prerušená v Dnepropetrovsku a regióne.

 

 

Výbuchy otriasli Charkovskou, Chmelnickou, Vinnickou, Dnepropetrovskou a Ivano-Frankovskou oblasťou. V Záporožskej oblasti zasiahli Dneperskú vodnú elektráreň v dôsledku toho sa vznietila strojovňa elektrárne a železničné koľaje. Uvádza sa, že priehrada a hrádza nie sú poškodené. Dneperská MVE je vodná elektráreň na rieke Dneper, je najväčšia na Ukrajine. Médiá tiež uvádzajú, že bol napadnutý objekt kritickej infraštruktúry vo Vinnickej oblasti. To isté v Ivanofrankovskej oblasti. Predpokladá sa, že bola zasiahnutá továreň na výrobu dronov neďaleko Odesy. Na mieste je silný požiar. Uvádza sa, že v Charkove bol poškodenýj závod dopravného strojárstva Malyšev, ktorý vyrába a opravuje tanky pre ukrajinské ozbrojené sily, a dve tepelné elektrárne.

 

 

USA nie sú spokojné so zásahmi ozbrojených síl Ukrajiny proti ruským ropným rafinériám, pretože to vyvoláva rast cien čierneho zlata, uvádza denník Financial Times. “Na opakované varovania z Washingtonu boli upozornení vysokí predstavitelia SBU a GUR,” uviedli zdroje FT. Podľa publikácie “Biely dom je čoraz viac rozrušený drzými útokmi” na rafinérie v dôsledku rastúcich cien v čase, keď Joe Biden začína svoju kampaň. “Nič tak nevystraší úradujúceho amerického prezidenta ako prudký nárast cien pohonných hmôt vo volebnom roku,” povedal Bob McNally, prezident konzultačnej spoločnosti Rapidan Energy a bývalý poradca Bieleho domu pre energetiku.

 

 

Maria Zacharová označila vyhlásenie bývalej britskej premiérky Liz Trussovej , ktorá povedala, že Spojené štáty by mali Ukrajine dovoliť použiť “všetky druhy zbraní a všetky druhy taktík” na konfrontáciu s Ruskou federáciou, za priame podnecovanie k terorizmu.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov