.
Aktuality, História,

Antikrist ako technológia

Článok predstavuje autorovu koncepciu zaistenia mentálnej bezpečnosti ruskej spoločnosti a ruského sveta v podmienkach civilizačného stretu so Západom. Uvádzajú sa hlavné geopolitické hrozby, navrhujú sa sémantické kontúry politiky a praktické opatrenia v tejto citlivej oblasti národnej bezpečnosti. Článok je napísaný v kontexte vystúpenia patriarchu Ruskej pravoslávnej cirkvi Kirilla pred Radou federácie Federálneho zhromaždenia a Štátnou dumou Federálneho zhromaždenia v januári tohto roku.


 

VOJNA ZÁPADU PROTI SVETU

Sociálne násilie a jeho extrémna forma – vojna – sú základnými technologickými platformami politickej stratégie Západu, ktorý sa snaží udržať a posilniť svoju hegemóniu nad svetom. Formy násilia a obsah vojny sa menia. Najdôležitejším cieľom vojny 21. storočia je kontrola a podmanenie si mentálnej sféry nepriateľa. Víťazstvo je tu účinnejšie ako dobytie územia. Ide o technológiu riadenia sveta prostredníctvom úplnej kontroly informačného poľa a zručností vnímania sveta. Toto je mentálna vojna. Víťazstvo v mentálnej vojne je obsadenie duchovného priestoru a verejného vedomia, keď porazená strana nielenže stráca schopnosť brániť svoje hodnoty, ale úplne si osvojuje cudzie a “falošné” postoje, ktoré jej vnútil víťaz. Blitzkrieg mentálnej vojny spočíva v paralyzovaní vôle k suverenite u vládnucej elity nepriateľa a je sprevádzaný vytvorením kompradorskej “piatej kolóny”.

 

S cieľom dosiahnuť víťazstvo vo vojne o hegemóniu nad svetom – globalisti si za rozhodujúci faktor konečného strategického víťazstva nad nepriateľom kladú úlohu prechodu od informačnej k poznávaco-mentálnej nadvláde. Mentálna sféra sa stáva doménou vojny – operačnou doménou NATO. V priebehu metavojny agresor ovplyvňuje protivníka podľa nasledujúcich línií:

-civilizačné a morálno-duchovné, kde hlavným cieľom pôsobenia (deštrukcia, zrušenie a nahradenie) je podkopanie viery, diskreditácia a reštart morálnych a náboženských základov spoločnosti;

-filozofické a metodologické, ktoré menia svetonázorové doktríny;

-vedecké – skresľovanie a hanobenie vedeckých poznatkov, diskreditácia, ničenie a personálne vyčerpávanie národných vedeckých škôl a smerov;

-ideologické a politické – podkopávanie dôvery a sociálnej stability, deštrukcia existujúceho politického systému, reštartovanie strategických priorít a cieľov štátu a spoločnosti;

-ekonomické a technologické – degradácia a kolaps materiálnej a výrobnej základne, podkopávanie konkurencieschopnosti;

-kultúrno-historické, vzdelávacie a výchovné – systémové a cielené pôsobenie na vzdelávací systém, ovplyvňovanie historického vedomia, generačný rozkol, odtrhnutie mladých ľudí od histórie a kultúry krajiny.

 

Objednávateľom a organizátorom tejto globálnej vojny o svetovú hegemóniu je nadnárodný systém moci, ktorý sa nazýva deep state. Tento termín sa s “ľahkou rukou” Rímskeho klubu, žiaľ, zakorenil v geopolitickom naratíve, ale je mimoriadne nešťastný, pretože práve tradičné národné štáty sú hlavnou prekážkou na ceste deep state k hegemónii. Podľa stratégie národnej bezpečnosti USA je Rusko medzi týmito prekážajúcimi štátmi nepriateľom číslo jeden. My – ako suverénna civilizácia – im stojíme v ceste “na zničenie”, čo priamo vyplýva z doktrín a reálnej politiky Západu, ktorú kontroluje deep state. Avšak nielen Rusko, ale aj samotný systém svetového poriadku založený na národných štátoch sa podľa globalistov z deep state prežil, mal by sa demontovať a stať sa minulosťou. Proces demontáže Európy a tradičného národného štátu USA sa začal.

 

IDEOLÓGIA NEZODPOVEDNOSTI

Aby vládnuce elity konali nie v národnom, ale v záujme globalistov – už približne tri alebo štyri desaťročia -, deep state vyvolal proces degradácie elít, imitácie demokratických postupov, primitivizácie a znecitlivenia legálnej politickej agendy. Formuje sa falošný svet “politického balenia”, kde technológie nahrádzajú významy, kde rozhodnutia prijímajú jedni – páni z deep state – a vyslovujú a vykonávajú iní – politické bábky. Zajtrajší svet “sna o globálnom hegemónovi” je svetom TOTÁLNEHO ZLYHANIA, kde ľudia nielenže NEMÔŽU, ale – po určitom čase systémového pôsobenia infokognitívnych technológií na ich myseľ – ani nebudú chcieť ovplyvňovať a podieľať sa na moci.

 

Nie je náhoda, že v súčasných doktrínach a koncepciách USA a NATO použitie informačnokognitívnych mentálnych technológií predpokladá cielené formovanie/zmenu vedomia občanov proti sebe stojacich krajín s cieľom následnej informačno-kognitívnej kontroly nad ním, vytvorenie chaosu v ich hlavách, rozštiepenie spoločnosti, zrútenie dôvery na línii moc – spoločnosť. Degradácia politickej triedy/elity národných štátov vyvolaná deep state je vážnou výzvou pre globálny svetový poriadok, pretože všetci títo Macronovia, Scholtzovia, Baerbockové a ďalší hrajú úlohu bábok v “likvidačnej komisii”, ktorú deep state zriadil pre národné štáty. “Sémantická nulita” národných elít generuje systém globálnej nezodpovednosti. Jeho kontúry sú nasledovné:

-reset/vymazanie národných dejín a kultúry – generuje nezodpovednosť voči tradícii a histórii, voči predkom, podstate – nezodpovednosť voči minulosti;

-reálna moc deep state – imitácia legitímnej moci, generuje nezodpovednosť voči spoločnosti, v podstate – nezodpovednosť voči súčasnosti;

-deideologizácia a dehonestácia verejného politického programu s absenciou odpovedí na otázky “čo sme?”, “kto sme?” a “prečo sme?” generuje nezodpovednosť voči potomstvu, podstata – nezodpovednosť voči budúcnostija;

-úplná nezodpovednosť voči minulosti, prítomnosti a budúcnosťi generuje v podstate – nezodpovednosť voči Bohu. A ak niet Boha, potom, ako napísal Dostojevskij, je dovolené všetko – lož, zasahovanie, násilie, Vojna.

 

Západný svet a jeho národné štáty sa po podkopaní kresťanských základov svojej civilizácie stali “hradom z piesku”, ktorý sa pod tlakom bahenného prúdu “neoliberálnych” hodnôt zosúva do historickej priepasti.

“Elity západných krajín produkujú dekonštrukciu kresťanského dedičstva… Európsky dom sa čoraz viac podobá, povedané evanjelickým výrazom, namaľovanej rakve, ktorá sa navonok zdá byť krásna, ale vo vnútri je plná mŕtvych kostí a všelijakých nečistôt…” – Patriarcha Kirill povedal na XII. vianočnom parlamentnom stretnutí 23. januára 2024. Zdôraznil, náboženské cítenie nemožno odňať, pretože je Bohom vložené do samotnej podstaty človeka. A áno – francúzsky mysliteľ Blaise Pascal už v 17. storočí tvrdil:

“Boh stvoril v srdci každého človeka prázdnotu, ktorú nemôže vyplniť nič iné ako Boh Stvoriteľ…”. Ale v Pascalových časoch ešte neexistovali mentálne technológie boja o mysle a srdcia, ktoré sú v rukách manipulátorov tak diabolsky sofistikované.

 

VOJNA O BUDÚCNOSŤ

V súčasnosti sa globalisti aktívne snažia vyplniť “chýbajúce sémantické prázdnoty”. Na fóre v Davose, ktoré sa konalo v januári 2024, výslovne deklarovali svoj zámer prevziať kontrolu nad budúcnosťou. Tu je úryvok z uvítacieho prejavu predsedu Davosu Klausa Schwaba:

“Potrebujeme zmenu paradigmy… Musíme znovu objaviť a prijať myšlienku, ktorá bude hnacím motorom ľudstva, musíme konať ako správcovia lepšej budúcnosti. Ako správcovia budúcnosti máme zodpovednosť za rozvoj sveta…”. V jeho logike pokračoval aj šéf WHO Theodoros Gebreyesus, ktorý bol hlavným hlbokým štátnym operátorom projektu pandémie kovidu:

“Musíme pripraviť svet na budúcnosť… Je to spoločný globálny záujem a veľmi úzke národné záujmy by nemali stáť v ceste.” Keď neoliberálne hodnoty a nezodpovednosť voči ľuďom a Bohu vnucujú globalistické elity nad všetky kultúrne kódy a proti nim mentálnym násilím, zatiaľ čo tradičné spoločnosti to odmietajú a neakceptujú, rešpektujúc a cítiac Božiu Prozreteľnosť, elitám neostáva nič iné, len Boha nahradiť. Skutočne – diabolská prozreteľnosť.

 

To je podstata TECHNOLÓGIE ANTIKRISTA

Mnohí sa domnievajú, že slovo “Antikrist” znamená “proti Kristovi”, v skutočnosti je význam tohto slova skôr “napodobenina Krista”. Antikrist (z gréckeho ἀντί – proti, namiesto a Χριστός – Pomazaný, Kristus; ἀντίχριστος). Antikrist je Satanov bábkar, falzifikát Krista, ktorý sa pokúsi pohltiť a odstaviť všetky náboženstvá. Schwabova idea BUDÚCEHO PODPORCU je ideou Antikrista, pretože cieľom je nahradiť vieru ľudí v Boha vierou v PODPORCU, toho, kto VIE, AKO, toho, kto vás týmto poznaním pokúša a zbavuje zodpovednosti za budúcnosť. O ide. Som si istý – ďalší Davos bude o projekte NOVEJ VIERY, NOVÉHO ZJEDNOTENÉHO NÁBOŽENSTVA pre ľudstvo.

 

Základným projektom globálnej oligarchie pri vládnutí svetu bude substitúcia Boha. Bude to veľmi cynická, ale diabolsky účinná sociálna technológia. Je to práve tá “INVESTÍCIA DO PRAVDY”. Opakujem – už dnes “predchodca sveta Zla”, hlavný démon Davosu – Klaus Schwab – ohlásil kampaň za pred- vieru, čím vlastne ohlásil novú jednotnú vieru s kňazmi Davosu ako PODPORA BUDÚCNOSTI!

 

Možno si poviete, že som patetický a naháňam strach – vôbec nie. Všetko v tomto antihumánnom projekte budúcnosti je veľmi technologické a uskutočniteľné s “chladným srdcom” a cynizmom vlastným globalistom. Stačila by moc, vôľa, peniaze a túžba – a toho má svetová oligarchia dostatok – a potom je všetko možné. Ponáhľajú sa… Uveďme len dve ilustrácie.

 

Pápež František v jednej zo svojich apoštolských exhortácií s názvom Laudate Deum (Chvála Bohu) otvorene vyzýva, aby nadnárodné štruktúry globalistov získali skutočnú moc:

“Ide predovšetkým o ‘účinnejšie svetové organizácie s právomocou zabezpečiť globálne spoločné dobro, odstránenie hladu a chudoby a spoľahlivú ochranu základných ľudských práv”. Problém je v tom, že musia byť vybavené skutočnou mocou tak, aby ‘zabezpečili’ dosiahnutie určitých podstatných cieľov.”

Ďalšia ilustrácia – dohoda o hospodárskom (!) partnerstve podpísaná v novembri 2023 medzi EÚ a členmi Organizácie afrických, karibských a tichomorských štátov obsahovala požiadavky, aby partneri EÚ legalizovali potraty, agendu LGBT, všeobecnú sexuálnu výchovu a ďalšie ideologické postoje modernej Európy. Je to tak!

 

IDEOLÓGIA A POSLANIE RUSKA

Za náš ruský svet, proti protikresťanskému Západu, dnes bojujeme na poliach SVO, kde sa stretlo Dobro a Zlo.

“Rusko v špeciálnej operácii na Ukrajine bojuje za slobodu celého sveta,” povedal Vladimír Putin na XXV. svetovej ruskej ľudovej rade v novembri 2023. Od nášho Víťazstva závisí nielen budúcnosť celého sveta, ale aj jeho samotná existencia. Práve Rusko chráni svet pred “morálnym rozpadom”. Rusko je svojbytný suverénny štát – civilizácia. Ako sekulárny štát sa Rusko snaží žiť v súlade s duchovnými a morálnymi hodnotami. Obrana a zachovaníE tradičných hodnôt je obranou našej suverenity. Kľúčom k sociálnej stabilite Ruska je symfónia svetskej a duchovnej moci. Preto dnes musíme posilniť a upevniť inštitúcie štátu. Modelom “silného Ruska budúcnosti” je mnohonárodnostná ľudová ríša založená na princípe “autokracie” – nie v zmysle obnovenia monarchie, ale v zmysle skutočnej ľudovej moci, kde sa my – Rusi – na čele so silným štátnym vodcom (teraz – prezident, a predtým – veľkoknieža, cár, panovník – na názve nezáleží) “držíme” prostredníctvom efektívnej miestnej samosprávy, ako bolo napríklad zemstvo na konci 19. storočia.

 

Formulu tejto ľudovej ríše odvodil ešte v 19. storočí náš mysliteľ Konstantin Aksakov a znie takto: “Vláde – právo moci, ľudu – právo názoru”. Realizácia tohto “rámcového modelu” si vyžaduje politickú vôľu, silnú stratégiu geosociálnej a geoekonomickej reštrukturalizácie krajiny, založenú na troch zložkách – bezpečnosti, záchrane ľudí a územnej a hospodárskej prepojenosti. Ruský národ je superetnické spoločenstvo. Prezident opakovane povedal, že záchrana mnohonárodnostného ruského ľudu je hlavným strategickým posolstvom a našou základnou ideológiou. To znamená nielen “záchranu ľudu”, ale záchranu ruského národa ako civilizačného fenoménu. Zachrániť ľud znamená zabezpečiť pôrodnosť a rast populácie – a nie prostredníctvom migrácie, ako dúfajú niektorí predstavitelia. Na to potrebujeme bezpečnosť a dôveru v budúcnosti. Na to je potrebná silná armáda a primeraná sila.

 

Matky potrebujú vedieť, že ich narodené dieťa bude vyrastať zdravé a pripravené na život. To si vyžaduje materiálnu podporu a najlepšiu medicínu na svete, vzdelávanie a výchovu založenú na našej histórii, kultúre a vede, ktoré zabezpečujú poznanie, kontinuitu a zachovanie národná identita. Táto ideológia a z nej vyplývajúca politická prax sú nevyhnutné pre ochranu a rozvoj Ruska ako civilizácie ruského sveta. Práve preto:

-Ideológia je nevyhnutnosťou, je to prežitá história, nahromadená múdrosť a uvedomovaný zmysel bytia ľudí.

-Ideológia je nevyhnutná pre tvorbu a činnosť, nie je nevyhnutná pre nečinnosť.

-Ideológia je schopnosť zaujať stanovisko, prijímať strategické rozhodnutia a ciele.

-Ideológia je neodmysliteľnou vlastnosťou silného štátu. “Veľkosť dnešného Ruska je v jeho suverenite,” najhlbšia myšlienka nášho prezidenta.

-Ideológia je vôľa. Dnes je to vôľa k mieru po našom Víťazstve, v ktorom ide predovšetkým o to, aby sa zlomila vôľa Západu k ozbrojenému boju s Ruskom.

 

Na konsolidáciu spoločnosti potrebujeme ideológiu, ktorá by na základe histórie mala byť hrdinským a inšpirujúcim eposom s jasnými odpoveďami na otázky “kto sme?”, “prečo sme?”, “za čo žijeme a bojujeme za vlasť?”. Na realizáciu takejto ideológie sa musí štát Rusko a náš ľud sústrediť. Na tento účel potrebujeme významy, ktoré zhromažďujú vôľu ľudu. Kde ich vziať? Aby sme pochopili podstatu a ducha ruského sveta, uvediem pravidlá veliteľa špeciálnych jednotiek “Achmat”, generálmajora ruskej armády, Hrdinu Ruska Apti Alaudinova, ktoré sformuloval pre vojakov pluku bojujúcich v SVO:

-Nezáleží mi na vašom náboženstve ani na vašej národnosti. Záleží mi na tom, kto ste v živote, na vašich hodnotách a na vašej pripravenosti brániť svoju vlasť.

-Nebojujeme za kúsok zeme, za pozemské statky, ale za naše tradície, za našu slobodu, za našu morálku. Za Všemohúceho, ktorý je jeden pre všetkých.

-Všetci raz zomrieme, ale dôležité je, ako zomrieme. Ste na fronte a všetci ste hrdinovia. Rozhodli ste sa neutiecť, ale brániť svoju vlasť. O vašich činoch budú hovoriť a ctiť si ich budúce generácie.

Ako národ sa musíme vrátiť k tomu skutočnému a autentickému, prejsť od konzumnej spoločnosti k civilizácii služby vlasti. V našej vlasti je tradične zdrojom ideológie služby armáda.

Dnes sú to vojaci bojujúcej armády Ruska, kde sa každý deň rozhoduje o otázkach života a smrti, kde sa formujú a potvrdzujú posvätné významy a poslanie ruskej civilizácie. Musíme si uvedomiť duchovný základ Ruska a ruského sveta, pochopiť a prijať, že všetci sme vyvolený Boží národ. Všetci sme Rusi. Rusi sú Rusi, Rusi sú Bielorusi, Rusi sú Ukrajinci, Rusi sú Tatári a Baškiri, Rusi sú Jakuti a Burjati, Rusi sú Inguši a Čečenci, ruskí Židia a Osetínci, Rusi sú Arméni a Gruzínci, Rusi – Čuvaši a Udmurci, Rusi – Tuvinci a Kalmyci, Rusi – Darginovia a Ležginovia, Rusi – to sme, opakujem, my všetci, ľudia, ktorí po stáročia budovali Rusko, opierajúc sa o Večného.

Vyvolenosť a svätosť nášho národa nie je nadradenosť nad inými, je to zodpovednosť za Svet, je to pokánie pred Bohom. To je ideológia a filozofický základ štátu, ktorý si uvedomuje veľkosť vlastnej histórie a kultúry, chápe svoje miesto vo svete a, čo je najdôležitejšie, má vlastnú predstavu o budúcnosti.

Aby sme vyhrali mentálnu vojnu so Západom – potrebujeme vôľu. Vôľa je zodpovedná za formovanie cieľov a koncentráciu úsilia na ich dosiahnutie. V civilizačnom strete so Západom potrebujeme jasnpredstavu o víťazstve a konsolidované chápanie hodnôt, ktoré bránime v SVO.

Hodnoty a ciele vyrastajú z ideológie a viery. V priestore SVO prebieha vojna za oslobodenie časti ruského sveta od nacízmu. V tejto mentálnej vojne je naša sila v pravde. Naozaj, jeden porazený nepriateľ je pre neho “mínus jeden”, ale jeden znovu presvedčený nepriateľ je pre nás “plus jeden”.

V tomto civilizačnom strete nie je našou úlohou zničiť Západ, ale zlomiť jeho odvekú vôľu zmocniť sa ruskej civilizácie a zničiť ju. Potom bude budúcnosť patriť nám, a nie globalistom. Zmysel a obraz Víťazstva je takýto.

“Všetky krajiny hraničia jedna s druhou, ale Rusko hraničí s Bohom,” napísal česko-rakúsky básnik R. M. Rilke. Aby Rusko porazilo Západ, musí sa opäť oprieť o Boha a stať sa Pevnosťou mieru. To je mierotvorná misia Ruska.

Andrej Iľnickij

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov