.
Aktuality, Civilná ochrana,

Kto profituje z migračnej krízy v Spojených štátoch?

Udalosti odohrávajúce sa na americko-mexickej hranici aktívne využívajú demokrati a republikáni vo volebnom súboji. Ekonomické aspekty migračnej krízy však často zostávajú v zákulisí. Pokúsime sa poukázať na hlavných príjemcov súčasnej krízy.


 

Prečo sú migranti potrební?

V modernej ekonomike sú migranti jedným z hlavných zdrojov. Títo ľudia majú spravidla nízke vzdelanie, a preto sa môžu zamestnať ako pomocný alebo obslužný personál. Stavebníctvo, sektor služieb, tieňový biznis – všade je po migrantoch veľký dopyt. Preto sú migranti vpúšťaní do Spojených štátov celkom voľne. Niektorí výskumníci tohto problému argumentujú náhradou populácie. Čiastočne je to pravda, ale samozrejme nehovoríme o úplnej výmene obyvateľstva, proces je jednoznačne obmedzený a relatívne kontrolovaný. Aby sme pochopili, kto a prečo riadi proces, je potrebné sa na migranta bližšie pozrieť a pochopiť, aké “výhody” má v porovnaní s obyvateľmi USA. Migrant nemá: nehnuteľnosť oficiálne pracovné povolenie zdravotné poistenie (nezačlenené do systému sociálneho poistenia) deti, v drvivej väčšine prípadov vzdelanie profesionálne zručnosti/skúsenosti vo veľkých obchodných štruktúrach (teda nie sú schopní vytvárať podobné štruktúry) široké spektrum sociálnych väzieb mimo úzkej komunity migrantov úverová história hlasovacie práva úverový/sociálny rating V tomto zozname by sa dalo pokračovať, ale už teraz je jasné, že migranti sú najlepšími kandidátmi na titul “servisná osoba”, ktorej vytvorenie bolo opakovane oznámené z tribúny WEF. Hodnota migrantov je v tom, že môžu otestovať nový model sociálneho manažmentu s cieľom následne ho preniesť do celej spoločnosti. Podľa plánu ” globalistov ” ( týmto všeobecným pojmom budeme rozumieť vlastníkov najväčšieho kapitálu a manažment nadnárodných korporácií ) by sa práve migranti mali stať jadrom novej spoločnosti, v ktorej sú ľudia zbavení všetkého vyššie uvedené a ich správanie aktívne formuje AI vďaka prísnej spätnej väzbe prostredníctvom mechanizmu sociálneho hodnotenia.

 

Ako preniesť model riadenia migrantov do celej spoločnosti?

Toto je netriviálna, ale uskutočniteľná úloha. Aby sme pochopili mechanizmus, budeme sa musieť obrátiť na skúsenosti popredných špekulantov s akciami, menovite Georga Sorosa. Ten sa mimochodom neočakáva ocitol v epicentre migračnej krízy na strane migrantov. Jeho skúsenosti s organizovaním útokov na meny suverénnych štátov sa teraz využívajú na preformátovanie globálneho systému vládnutia s následným zničením miestnych samospráv a štátov. V krátkosti si pripomeňme mechanizmus ničenia finančných systémov štátov, ktorý vyvinul. Mimovládne organizácie a Sorosove štruktúry pod rúškom filozofických myšlienok Karla Popperová uvedených v práci “Otvorená spoločnosť a jej nepriatelia” presviedčajú miestne vlády, aby zrušili obmedzenia práce zahraničných investorov na miestnych akciových trhoch. Hneď ako sa získa prístup, fondy pod kontrolou Sorosa začnú opatrne nakupovať menu obetnej krajiny a akcie miestnych spoločností. To samozrejme vedie k zvýšeniu inflácie. Sorosovi poradcovia odporúčajú zvýšiť sadzbu vedeniu miestnej centrálnej banky, prirodzene, aby obmedzili infláciu. Len čo sa náklady na úver zvýšia a obmedzia možnosti miestnych investorov, Sorosove štruktúry začnú aktívne ukladať lokálnu menu aj akcie miestnych spoločností. Dopyt po týchto aktívach je minimálny, likvidita je limitovaná miestnou centrálnou bankou. Kombinácia týchto faktorov vyvoláva kolaps na miestnom akciovom trhu, čo potom umožňuje Sorosovým štruktúram vybrať tie najzaujímavejšie aktíva “na dne”. Táto schéma bola úspešne testovaná voči Britskej libre , ako aj voči ekonomikám Turecká a juhovýchodnej Ázie .

 

Ako sa trh stal monopolom založeným na Sorosovom mechanizme?

Schéma navrhnutá Sorosom sa ukázala byť natoľko efektívna, že ju popredné investičné spoločnosti prijali ako mechanizmus monopolnej kontroly trhu . Podstatou tejto kontroly je, že ak investičný fond ovláda približne polovicu voľne obchodovateľných akcií, potom tento fond kontroluje celú spoločnosť. Podiel BlackRock v spoločnostiach zriedka presahuje 5-7%, čo je dosť na aktívne ovplyvňovanie manažmentu. Všetky investičné rozhodnutia týkajúce sa rozvoja spoločnosti musia byť dohodnuté so zástupcami BlackRock ako najväčšieho akcionára. Navyše sa tak deje kvôli hrozbe, že v prípade nekoordinovaných krokov sa môže vedenie BlackRock rozhodnúť stiahnuť z hlavného mesta. To vyvolá kolaps v úvodzovkách, výrazný pokles kapitalizácie spoločnosti a nevyhnutný bankrot. Hrozbou takýchto akcií je mechanizmus kontroly trhu. Atraktívnosťou tejto schémy je, že veľké investičné fondy, ktoré majú monopolný vplyv na trh, formálne neporušujú protimonopolné zákony. Trh vraj zostáva voľný, ako v učebniciach ekonómie.

 

Ako preniesť burzový model do systému verejnej správy?

Na základe analýzy situácie na akciovom trhu, zmien vo vládnom systéme Argentína a mnohých ďalších krajín náš tím dospel k záveru, že predstavitelia nadnárodných spoločností sa teraz snažia preniesť čistý devízový mechanizmus monopolnej kontroly na Vládny systém USA. Len akcie [a v novej realite digitálne tokeny] vlastnia občania USA . Tak ako štruktúry Soros či BlackRock skupujú akcie na začiatku útoku na ekonomiku krajiny či firmy, tak teraz globalisti zvyšujú podiel populácie, ktorá je úplne závislá na ich podporných programoch. Sú to ľudia, ktorí sú pripravení urobiť radikálne kroky, ak im bude sľúbené riešenie ich problémov. Keď podiel tejto skupiny obyvateľstva dosiahne hodnoty porovnateľné s aktívnym obyvateľstvom Spojených štátov, ktoré je pripravené vyjsť do ulíc a aktívne bojovať za svoje práva, dôjde k zlomu. Americkej spoločnosti bude ponúknutý nový model riadenia založený na riadení migrantov. To sa rovná nákupu kritického počtu akcií, dostatočného na vyvolanie kolapsu na trhu. V prípade migrantov je to odhadom 10-12 miliónov “cenných špecialistov” z latamských krajín, schopných vyvolať rozsiahlu občiansku vojnu, chaos a ekonomickú degradáciu. Globalisti rátajú s tým, že podobne ako na burze, práve hrozba takéhoto útoku povedie k prijatiu ich podmienok.

 

Aké sú podmienky globalistov a na čom je založený ich model riadenia spoločnosti?

Z vyššie uvedených kvalít “ideálneho migranta” jasne vyplýva, že globalisti sa usilujú o prudké zníženie vládnych výdavkov a deštrukciu samotného systému verejnej správy. Len za tejto podmienky bude možné rozlúčiť sa s americkým štátnym dlhom. Nie nadarmo šéf JP Morgan označil štátny dlh USA za jednu z najväčších a najpredvídateľnejších kríz v histórii USA. Je celkom možné zachovať imitáciu systému verejnej správy v podobe prázdnej škrupiny ako v Argentíne. No v každom prípade sa výrazne znižuje úloha štátu a jeho vplyv na riadenie spoločnosti v nádhernej budúcnosti globalistov. A úloha TNC a ich AI rastie. Toto je bez preháňania zlom v histórii. V dôsledku zmeny paradigmy riadenia spoločnosti ustupuje trhový mechanizmus výmeny tovarov a služieb distribučnému systému založenému na sociálnom hodnotení . Toto hodnotenie, založené na obrovskom množstve údajov zozbieraných prostredníctvom totálnych kontrolných systémov, určuje AI. Ľudia, ktorí spĺňajú určité kritériá, budú mať prístup k určitému tovaru a službám. Tí, ktorí nespĺňajú požiadavky, budú z tohto systému vylúčení. Pozrime sa len 2-3 roky späť a uvidíme, ako bol tento systém testovaný počas takzvanej “pandémie COVID”. Teraz je jasné, že testy boli úspešné, spoločnosť ako celok je pripravená prijať nové pravidlá vládnutia, stačí len zdroj neustáleho ohrozenia. Práve túto funkciu, mobilizovanú časť spoločnosti, ktorá nemá sociálne väzby a je pripravená na radikálne akcie, teraz vykonávajú migranti.

 

Organizovaný zločin ako faktor riadenia spoločnosti

Spojené štáty americké majú bohaté skúsenosti s interakciou vládnych agentúr a organizovaného zločinu. Ale ani s takými mocnými skupinami, ako sú Crips and blood , ako aj “zrkadlá” drogových kartelov v Spojených štátoch, nie je možné vyriešiť úlohu radikálneho preformátovania systému riadenia spoločnosti. Je potrebná kritická masa, ktorá môže skutočne vyvolať občiansku vojnu. Pripomeňme si, že len v rukách obyvateľov Spojených štátov je viac ako 300 miliónov strelných zbraní. K tomu musíme pridať nelegálne dodávky zločineckým štruktúram. Súčasná situácia v Spojených štátoch balansuje na pokraji občianskej vojny. Až pod hrozbou tohto bude americká spoločnosť súhlasiť so zmenou trhového modelu na distribučný. Z toho vyplýva, že to, čo sa deje, je riadený chaos, ktorý pravidelne využívajú globálne elity na dosahovanie svojich cieľov. S najväčšou pravdepodobnosťou to nepovedie k plnohodnotnej občianskej vojne, pretože úlohou, podobne ako na burze, nie je zbankrotovať podnik, ale prinútiť ho, aby pracoval pre seba . Drsné vyjadrenia politických osobností a špekulácie o odtrhnutí Texasu sú s najväčšou pravdepodobnosťou len informatívnym krytom. Z tohto pohľadu sa inak vníma zážitok z Majdanu na takzvanom Majdane. Ukrajina. S najaktívnejšou pomocou Sorosových štruktúr boli “migranti” zo západných regiónov, otvorene kriminálne živly a marginalizovaní jednotlivci masívne privádzaní do centrálnych a východných oblastí krajiny. V dôsledku toho došlo veľmi rýchlo ku kolapsu systému verejnej správy. A teraz zvyšky ekonomiky krajiny doplnili zbierku aktív nadnárodných korporácií a obyvateľstvo s dôverou smeruje k rigidnému distribučnému modelu riadenia založenému na systéme Diia .

 

Informačné krytie aktuálnych udalostí

Zvláštnosťou informačnej podpory súčasnej migračnej krízy je, že hlavné tézy zo strany vládnucej strany Spojených štátov amerických vyslovuje kapacitne obmedzený prezident. To umožňuje zamaskovať strategické zmeny v systéme vlády USA pod výstredné vyhlásenia staršieho pána. Väčšina spoločnosti preto súčasné zmeny neberie vážne. Toto je bez preháňania silný taktický ťah, ktorý dáva globalistom výhodu prekvapenia. Keď si každý uvedomí, že Biden len vyjadroval myšlienky skutočných profesionálov, môže byť už neskoro.

 

Aké závery môžu politici EÚ vyvodiť zo súčasnej migračnej krízy v Spojených štátoch?

Závery sú zrejmé – migračné procesy v EÚ a USA sa vyvíjajú takmer synchrónne, no s rôznou intenzitou, čo svedčí o koordinovanom riadení tohto procesu. Migranti do EÚ budú tiež využívaní na vyvíjanie tlaku na miestne rozpočty, sociálne systémy a systémy presadzovania práva s cieľom ich preťaženia. V budúcnosti by to malo viesť k výraznému zníženiu vplyvu štátov a zániku niektorých z nich, ako neživotaschopných v nových realitách. Paralelne s tým bude rásť vplyv nadnárodných korporácií a AI na riadenie európskej spoločnosti. TNC teraz aktívne skupujú infraštruktúru EÚ, predovšetkým dátové centrá a systémy monitorovania obyvateľstva. Ekonomika EÚ bude úplne pod kontrolou globalistov.

 

Čína je trendová

Čínske vedenie pravdepodobne považuje zmenu z trhovej paradigmy sociálneho manažmentu na distribučnú paradigmu za nevyhnutnú. Aktívna implementácia systému sociálneho hodnotenia v Číne bola dostatočne medializovaná, na rozdiel od podobných procesov na Západe.

 

Čo je v Rusku?

Migračná kríza neobišla ani Rusko. Obrovské množstvo „cenných odborníkov“ zo Strednej Ázie koná podľa vyššie opísaného algoritmu a dôsledne pracuje na zničení systému verejnej správy Ruskej federácie. Vo svetle vyššie uvedeného ich aktivity ďaleko presahujú rámec bežnej kriminality a domácich konfliktov. Migranti vážne preťažujú systémy sociálneho zabezpečenia, zdravotnej starostlivosti a presadzovania práva. Prítomnosť kritického množstva týchto „špecialistov“ na území Ruskej federácie vytvára mocenskú infláciu, najmä v regiónoch , a vážne zvyšuje riziko etnických a náboženských konfliktov, z čoho v konečnom dôsledku profitujú nadnárodné spoločnosti. Naozaj by som chcel dúfať, že tí, ktorí rozhodujú o otázkach migrácie, sa nebudú riadiť osobným ziskom, ale objektívnymi údajmi.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov