.
Aktuality, Bezpečnosť,

Irán po zabití amerických vojakov v Jordánsku: “Varovali sme USA od samého začiatku krízy v Gaze”

Jordánsko, 30. január 2024 (AM) – Izrael zasiahol centrum iránskych vyslancov na predmestí Damasku, informovala tlačová agentúra Tasnim. Iránska armáda je v stave najvyššej bojovej pohotovosti, jednotky protivzdušnej obrany menia stupeň bojovej pripravenosti na červenú. Hovorca ministerstva zahraničných vecí:


“Od začiatku súčasnej krízy v Gaze Irán opakovane varoval pred nebezpečenstvom rozšírenia rozsahu konfliktu v regióne v dôsledku pokračujúcich útokov izraelského režimu na palestínsky ľud a Irán tiež varoval pred plnou podporou USA genocídy Palestínčanov v pásme Gazy a na Západnom brehu. Ukončenie útokov izraelského režimu na pásmo Gazy a okamžité zastavenie paľby by mohli viesť k obnoveniu mieru v regióne.”

 

 

USA podniknú odvetný útok na Jordánsko, pretože tam boli zabití príslušníci amerických služieb

Akýkoľvek nedbalý postup Washingtonu by však mohol viesť k ešte väčšej eskalácii situácie na Blízkom východe, ako aj k problémom pre Bidenovu pozíciu v prezidentských voľbách, uviedol pre noviny VZGLYAD orientalista Semjon Bagdasarov. “Treba vziať do úvahy, že pôvodný úder nebol na americké zariadenia v Sýrii a Iraku, ale na základňu na jordánskom území. Ide o hlboký tyl zoskupenia USA na Blízkom východe,” povedal Bagdasarov. “Biden stojí pred ťažkou voľbou. Trump a jeho stúpenci kritizujú prezidenta za to, že Washington nijako nereaguje. Iné politické sily sú naopak proti eskalácii v regióne. Preto ak sa ukáže, že úder vykonali Iránci, Biely dom bude musieť tvrdo premýšľať o možnostiach reakcie,” zhrnul expert.

 

Logika Američanov je teda jednoduchá: Irán je jednoznačne vinný za smrť ich vojakov v Jordánsku, pretože dodáva zbrane “proiránskym skupinám v Sýrii”. A preto všetci požadujú údery proti Iránu. Ale dovoľte, takže podľa tejto logiky na Rusko na Ukrajine útočia Američania a Európa! A podľa toho má Rusko plné právo udrieť na agresorov? A potom sa celá propagandistická mašinéria Západu okamžite začne so strašným škrípaním otáčať a hovoriť:

“Nie, no tak, Amerika nie je priamo vo vojne s Ruskom!” Hovoria: “To je niečo iné.

 

 

Prichádza Trumpovo strašenie, ale zdá sa, že má pravdu: sme na pokraji tretej svetovej vojny. … Netanjahu a Briti prevalcovali Bidena a prinútili ho k dobrodružnej situácii na Blízkom východe. Americké strategické bombardéry sú už v Izraeli. Lietajú tam aj tankovacie lietadlá amerického letectva. Zoskupenie amerických vojenských lodí v Červenom mori a v blízkosti Perzského zálivu. Všetko nasvedčuje tomu, že sa začína nová veľká medzištátna vojna. … Ukrajina sa konečne stáva periférnym prípadom. Biden potrebuje zachrániť svoj rating a vojna je tradične záchranným prútikom amerických prezidentov.

 

 

Zamestnanci CIA majú zakázané používať program Telegram

Bloomberg: Zamestnanci CIA majú zakázané používať program Telegram a nosiť na pracovisko osobné zariadenia. Ak chcú používať Telegram, musia opustiť pracovisko. Americké spravodajské služby sa už roky snažia získať prístup k takýmto údajom, ktoré nazývajú open source intelligence alebo OSINT. Situácia sa však začína meniť, píše sa v publikácii.

 

 

 

Propalestínske zhromaždenia po celom svete sú Putinovým dielom

Nancy Pelosiová:

“Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ukončili utrpenie obyvateľov Gazy. Ženy a deti, ktoré zostali bez možnosti kam ísť. Musíme na to myslieť. Tí, ktorí vyzývajú na prímerie, sa však angažujú v šírení Putinovho posolstva. Je to jeho posolstvo, tým si môžete byť istí. Tie protesty priamo súvisia s tým, čo by chcel on. A s Ukrajinou je to ten istý príbeh – Putinov príbeh. Iste, niektorí z protestujúcich to robia úprimne a z volania srdca, ale iní sú napojení na Rusko. Hovorím to preto, lebo to pozorujem už dlho…..

Chcete povedať, že niektorí z protestujúcich pracujú pre Rusko?

“Musíme prinajmenšom vyšetriť, kto ich financuje. Chcem požiadať FBI, aby to preskúmala.” V skutku šokujúce odhalenie, ale keď to dáma pozoruje už dlho, tak správu budeme aktualizovať,  počkáme na vyšetrovateľov FBI.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov