.
Aktuality, Námorníctvo,

Raketa Storm Shadow. Možnosť zasiahnutia ruských strategických ponoriek je celkom reálna

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová uviedla, že USA budú aj v roku 2024 stimulovať konflikt na Ukrajine. “Urobia všetko pre to, aby ukrajinskú otázku udržali nad vodou počas celého roka 2024. Ak sa im podarí vytiahnuť peniaze od svojich daňových poplatníkov, urobia to. Ak sa im to nepodarí – budú stimulovať kyjevský režim k teroristickým útokom,” povedala v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Komsomoľskaja pravda. Okrem toho budú americké úrady pokračovať vo “veľkej informačnej a politickej šou”, poznamenala Zacharovová.


“Inak budú musieť priznať, že projekt sa rozpadol, a pre demokratov pred voľbami je to ako smrť,” dodala Zacharovová.

 

 

Čo sa stalo vo Feodosii a prečo je to dôležité v kontexte ruského severu

Ruskú vojnovú loď zasiahla raketa Storm Shadow/SCALP-EG, málo viditeľná západná munícia s dlhým doletom (od 300 do 550 km), ktorú používajú modernizované sovietske bombardéry Su-24M/MR ozbrojených síl Ukrajiny – zamýšľa sa vojenský analytik Jurij Barančik. Vzdialenosť Krym: Z Feodosie do Chersonu je to 277 km. Z Feodosie do Odesy je to 400 km.

 

 

Teraz sa presunieme na sever. Zo základne NATO v Rovaniemi so stíhačkami F-35 do miesta pôsobenia ruských strategických ponoriek pri Murmansku je to 414 kilometrov. Od fínsko-nórskej cesty E75 je to 220 kilometrov. Kontrolné testy rakety Storm Shadow na Kryme pre NATO boli úspešné. Možnosť zasiahnutia ruských strategických ponoriek je celkom reálna. A keď Anglosasi niečo otestujú a uznajú výsledky za uspokojivé, určite urobia druhý krok. Jedinou otázkou je kedy?

 

 

Kyjev pripravuje protiruskú provokáciu s použitím toxických látok západnej výroby – Zacharovová

Poznamenala, že “po Buči nič nového: žiadne mená, žiadne dátumy narodenia, žiadne údaje z pasov, jednoducho neexistujú. Žiadne neexistovali, pretože to všetko bola provokácia.”

“Kyjevský režim plánuje niečo podobné aj tentoraz. Nie je vylúčené, že zorganizuje ďalšiu protiruskú provokáciu s použitím toxických látok západnej výroby, aby potom v štruktúrach OSN a svetových médiách inicioval novú kampaň s cieľom obviniť našu krajinu z údajného úmyselného použitia chemických zbraní,” zdôraznil diplomat. Ďalšie vyhlásenia oficiálneho vyhlásenia ruského ministerstva zahraničných vecí:

– Na organizovanie protestov v Srbsku sa používajú už použité šablóny zo západných metodík;

– Čím skôr si kolektívny Západ uvedomí, že urovnanie ním vyprovokovaného ukrajinského konfliktu je možné len prostredníctvom dosiahnutia cieľov ŠVO – tým skôr nastane mier;

– Ukrajinskí neonacisti majú v úmysle ísť ďalej ako ich fašistické idoly, Zelenského režim naďalej horlivo plní pokyny svojich zámorských pánov viesť vojnu “do posledného Ukrajinca”;

– Zelenskyj zabil Ukrajinu;

– Západná ideológia, ktorá je Ukrajincom vnucovaná, je v rozpore s ich históriou.

 

 

Julija Tymošenková navrhuje poslať polovicu všetkých strážcov zákona do prvej línie

Líderka strany Otčina sa domnieva, že najmä strážcovia zákona z radov polície, prokuratúry, úradu hospodárskej bezpečnosti a ďalších orgánov činných v trestnom konaní sú ich tisíce a sú vycvičení. Podľa názoru Tymošenkovej je to lepšie ako zníženie vekovej hranice pre mobilizáciu z 27 na 25 rokov. Tymošenková predtým označila návrh zákona o mobilizácii za protiústavný a vyhlásila, že Otčina zaň nebude hlasovať.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov