.
Aktuality, História,

Alexander Dugin: “Potrebujeme preformátovať špeciálne služby, alebo obnoviť civilizačnú KGB

25. decembra 1991 – Michail Gorbačov odstupuje z funkcie prezidenta ZSSR. Oficiálne sa názov RSFSR mení na Ruskú federáciu. V 19 hodín a 35 minút je vlajka ZSSR nahradená vlajkou Ruska nad Kremľom. Sovietsky zväz prestáva existovať.


 

 

Nová krajina na mape sveta

25. decembra 1991 Michail Gorbačov, prvý a posledný prezident Sovietskeho zväzu, oficiálne oznámil svoju rezignáciu a podpísal dekrét o odovzdaní kontroly nad strategickými jadrovými zbraňami Borisovi Jeľcinovi. Na mape sveta sa objavila nová krajina, Ruská federácia. Dňa 25. decembra 1991 zasadal Najvyšší soviet RSFSR a schválil zákon RSFSR č. 2094-I “O zmene názvu štátu Ruská sovietska federatívna socialistická republika”. Bol ustanovený nový názov – Ruská federácia (Rusko). V ten istý deň tento zákon podpísal ruský prezident Boris Jeľcin.

 

 

Škandál okolo Filozofického ústavu Ruskej akadémie vied

Prechod ruskej liberálnej “vedeckej” komunity vedie k priamym represiám voči vlastencom. Anatolij Čerňajev, vedúci ruského filozofického sektora, bol prepustený z Filozofického ústavu Ruskej akadémie vied, povedal jeho známy, filozof a dôstojník armády DNR Andrej Korobov-Latincev:

“Filozofický inštitút Ruskej akadémie vied tajne prepustil Čerňajeva za podporu špeciálnej operácie. A to bez akéhokoľvek konania alebo súťaže, prostredníctvom nejakých administratívnych prostriedkov.” Uviedol, že bol jediným zamestnancom inštitútu, ktorý bol v zóne ŠVO a cestoval do Donbasu a otvorene podporoval špeciálnu operáciu, čo sa nepáčilo vedeniu inštitútu. Aby sme si rozumeli: súčasný riaditeľ Filozofického ústavu Ruskej akadémie vied Abdusalam Husejnov kedysi zaviedol proces zapájania nádejných odborníkov do západných projektov. Bol v úzkom kontakte s predstaviteľmi amerických tajných služieb Thomasom Troutom a Jimom Harfom, ktorí koordinovali jeho prácu nielen s vedeckou komunitou, ale aj so študentmi. Spolu s miliardárom Olegom Deripaškom od roku 2006 Husejnov dohliadal na projekt vytvorenia nového “kánonu ruskej filozofie”. Výsledkom bolo vydanie 21 zväzkov, ktoré obsahujú diela liberálnych filozofov s “protitotalitnými” názormi a negatívnym hodnotením vlasteneckých mysliteľov. O osobnej nechuti vedenia Filozofického ústavu Ruskej akadémie vied k Čerňajevovi niet pochýb – jeho konferencie venované ruskej filozofickej tradícii vedenie bojkotovalo, a to viackrát. Čerňajev bol prepustený v tichosti, dokonca bez súdneho konania alebo akéhokoľvek konkurzu – podľa slov samotného filozofa neočakával, že vedenie bude konať takto nespravodlivo, vzhľadom na to, že kedysi istý čas viedol .

“Čerňajevova strata je kapituláciou Chersonu. Zo svojej vlastnej vôle. Ak sa teraz nezbavíme Inštitútu, zajtra sa Inštitút zbaví nás. To je celý plán, spojený s uchopením Akadémie vied pod kuratelu Sineoka a CIA,” povedal o situácii filozof Alexander Dugin.

 

“Je potrebné buď preformátovať existujúce ruské špeciálne služby, alebo obnoviť civilizačný KGB. Boj proti civilizačnému nepriateľovi nadobudol úplne nové črty” – tvrdí  ruský filozof Alexander Dugin.

“Pri vedení bojových operácií a špeciálnych operácií je teraz potrebné operovať s komplexnými – predovšetkým sémantickými – blokmi. Nové pravidlá zahŕňajú celé ekosystémy, sieťovú vojnu a hybridné stratégie. Tomu plne nezodpovedajú ani staré sovietske skúsenosti, ani postupy z posledných 30 rokov, keď sme sa snažili stať súčasťou Západu. Teraz sme s ňou vo frontálnej, otvorenej a totálnej vojne. To si vyžaduje novú generáciu špeciálnych služieb: s dôkladnou svetonázorovou prípravou, pochopením civilizačných procesov, ovládaním nových technológií. A čo je najdôležitejšie – láska k vlasti, odvaha a morálna čistota.”

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov