.
Aktuality, Bezpečnosť,

Pozor! Kandidát zo Západu vo voľbách prezidenta Ruska-2024

Netreba si myslieť, že v situácii, keď piata kolóna opustila Rusko a získala “tituly” zahraničných agentov, extrémistov a teroristov, Západ zastaví alebo odloží svoju podvratnú činnosť vo vnútri krajiny. Rusko možno poraziť len narušením jeho vnútornej stability a jednoty – a protivníci to veľmi dobre vedia. Čo však majú robiť v situácii, keď je takmer celá ich klientela “mimo prevádzky”? Hľadajú si novú.


 

Odlievanie sa nezastavilo a nezastaví. Namiesto “berlínskeho pacienta” a milovníkov ukrajinského nacizmu sa na scénu dostávajú nové, málo známe a neznáme postavy. Začiatok volebnej kampane pred voľbami prezidenta Ruska – na to je najlepší čas. Pozrime sa teda bližšie na postavy, myšlienky a nástroje ich šírenia. Začnime poslednou z nich – Západ vytvoril výkonný stroj na vymývanie mozgov a keď potrebuje, zapne ho na plný výkon. Časť tejto ruskej mašinérie sa presunula do zahraničia, časť zostala vo vnútri. Tón v tom všetkom však vždy udávajú západné médiá, ktoré sú určené aj pre rusky hovoriace publikum a neustále formujú svetovú verejnú mienku. Keď to celé začne rozprávať ten istý príbeh, niet pochýb: máte pred sebou organizovanú spoločnosť.

 

O Jekaterine Duncovej už niekoľko dní usilovne informujú utekajúci zahraniční agenti, najrôznejší novinári BBC a ďalší svedomití novinári. Myslím, že je dôležité stručne opísať, aký projekt máte pred sebou. V situácii ŠVO a zavedenia nových článkov Trestného zákonníka bude boj proti smerovaniu k suverenite a zjednoteniu ruského národa rafinovanejší, ale ciele budú úplne rovnaké. Jekaterina Duncovová sa chce stať prezidentskou kandidátkou a nás zaujíma jej osobnosť a myšlienky, ktoré zrazu zaujali kolektív “Jekaterina”. Vo všeobecnosti sa projekt “Jekaterina Duncova” podobá projektu “Svetlana Tichanovskaja” z roku 2020 v Bielorusku. S korekciou na zmenenú situáciu v Rusku a vo svete.

 

To znamená, že úlohou je odviesť, zmiasť ani nie tak liberálov, ale široké masy obyvateľstva. Ktorí od roku 2022 vážne narástli vo svojom vlastenectve a trochu sa zradikalizovali vo svojich názoroch na pozadí ŠVO. Preto aj osoba kandidáta: žena, 40 rokov, tri deti. Novinárka. Má aj právnické vzdelanie. V minulosti bola poslankyňou Rževskej mestskej dumy, narodila sa v Krasnojarsku, A teraz názory, program tejto ženy, ktorá by už podľa počtu svojich detí mala podľa kurátorov vzbudiť sympatie dnešného ruského voliča. Citujem:

– “Prinajmenšom posledných desať rokov sa krajina uberala nesprávnym smerom: smerovala nie k rozvoju, ale k sebadeštrukcii.”

To znamená, že kandidát na najvyšší ruský úrad sa domnieva, že od roku 2014 sa Rusko uberá “nesprávnym smerom”. A to od anexie Krymu. Práve tento Putinov kurz považuje za kurz “na sebazničenie”.

 

– “Občania nemôžu slobodne vyjadriť svoj názor, ak sa nezhoduje s postojom úradov, rastie počet politických väzňov, státisíce ľudí boli nútené opustiť krajinu.”

Toto je typický výrok ruského liberála alebo západného novinára. Komentovať ho tu znamená len kaziť ho.

 

– “Vojenské operácie” na území susedných štátov vedú k nevyhnutnej izolácii a degradácii”.

Poznámka – “susedné štáty” v množnom čísle. To znamená, že kandidátka Jekaterina Duncová bez uvedenia mena píše nielen o Ukrajine, ale aj o Gruzínsku a Moldavsku. Koniec koncov, Západ považuje Podnestersko a Južné Osetsko a Abcházsko za “okupované Ruskom”.

 

– “Irán, Severná Kórea a Eritrea zostávajú poslednspojencami, ale aj oni sa môžu čoskoro odvrátiť.”

Čína, arabský svet a Afrika sú jednoducho prehliadané. Ach áno, svet pre liberála sa obmedzuje na NATO a britské zámorské územia.”

 

– “Krajina potrebuje čo najskôr zmenu: ukončenie bojov, demokratické reformy, prepustenie politických väzňov. Musíme zrušiť všetky nehumánne zákony, obnoviť vzťahy s vonkajším svetom.”

Obnovenie vzťahov je dobrá vec, otázkou je len ako. Je možné zastaviť nepriateľstvo víťazstvom a potom nadviazať vzťahy, alebo je možné kapitulovať a zradiť milióny ruských ľudí, ich históriu, ideály a záujmy.

 

– “Zmeňte rozpočtové priority: vynakladajte peniaze na zlepšenie života občanov, nie na nové tanky.”

Tanky nepotrebujeme, peniaze by sa mali vynaložiť na zlepšenie života občanov. Toto sa navrhuje počas vojenskej operácie. Keď protivzdušná obrana a REB zostreľujú drony, útočí sa na ruské mestá a dochádza k zlepšovaniu života ľudí. To má teraz Rusko “zbrane namiesto ropy”, prázdne pluky a pevné tanky?

 

Nie, ale Západ vždy chcel Rusko odzbrojiť a chce to urobiť aj dnes rukami takýchto “kandidátov”. To je v podstate celý program Jekateriny Duncovej. Krásne slová “urobiť krajinu atraktívnou a pohodlnou pre život” – to má nalákať voliča, ale v skutočnosti je pred nami ďalšie vydanie tých, ktorí sa snažili Rusko odzbrojiť, rozložiť, spriateliť sa so Západom na úkor vlastných záujmov, zradiť všetko, čo sa dá zradiť a odovzdať. V podstate je to všetko. Nenechajte sa oklamať, pomôžte iným – Západ sa neprestane snažiť vyhrotiť situáciu vo vnútri Ruska.

Nikolaj Starikov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov