.
Aktuality, Bezpečnosť,

Poplach na Západe vyvolala unikátna ruská zbraň

Ruské jadrové zbrane sú schopné vyvolať stometrové cunami pri pobreží USA, napísal nemecko-fínsky internetový podnikateľ Kim Dotcom na sociálnej sieti X. “Rusko sa sústreďuje na vytvorenie najsilnejšieho jadrového arzenálu sveta: hypersonických rakiet ďalekého dosahu, schopných topiť lietadlové lode, a autonómne torpéda s jadrovým motorom, prekonávajúce oceány bez doplňovania paliva.


 

 

Sú prakticky nezistiteľné a nesú najväčšie jadrové hlavice, aké ľudia poznajú. Predstavte si najsilnejšiu jadrovú nálož pri pobreží New Yorku, vyvolávajúcu stometrové cunami z rádioaktívnej vody, ničiacu celé mesto a meniacu ho na stáročia neobývateľnú púšť,” vyhlásil. Američania a obyvatelia štátov NATO musia, podľa neho, pochopiť, že “Západ nedokáže poraziť Rusko na bojovom poli”.
Veliteľ ruských vojsk strategického určenia genplk. Sergej Karakajev novinám Komsomoľská pravda svojho času povedal, že RVSU navrhli niekoľko vojensko-technických opatrení, umožňujúcich dostatočne znížiť efektivitu aj perspektívneho systému protiraketovej obrany USA (rozumej, toho, ktorý Američania ešte len vymýšľajú) a zabezpečiť zaručené splnenie nastolených úloh. To, že Američania nedokážu ani dnes zastaviť ruské strategické rakety je dávno známe.

 

Americký stíhač 5. generácie F-35 nemá na ruské a čínske analógie
Bez ohľadu na prehnanú cenu americký stíhač 5. generácie F-35 zaostáva za ruskými a čínskymi analógiami, vyhlásili nedávno v RIA Novosti experti.
“Cena tohto letúňa neustále rastie a ťažké je opodstatniť ju. Je to úžasný príklad toho, čo dosiahol korporatívny obranný priemysel vďaka svojej dominancii u výkonnej a zákonodarnej moci. Nová vojna kdekoľvek znamená nové kontrakty a vysoko platenú prácu neveľkému výrobnému sektoru,” vyhlásila bývalá analytička Pentagonu a poručíčka US Air Force v zálohe Karen Kwiatkowski. Práve preto sa vraj establishment USA usiluje podnecovať konflikty po celom svete.

 

Známe je, že Kongresu USA už bolo oznámené, že program výroby stíhačov zdražie z 1,7 bilióna USD o ďalších 44 miliárd. Stíhače 5. generácie majú 17 rokov od svojho prvého letu a aj za 8 ostatných rokov po prijatí do výzbroje F-35, majú stály problém s programovým zabezpečením, ktoré treba neustále modernizovať.

 

Karen Kwiatkowski si myslí, že F-35 bol skonštruovaný, aby zabezpečoval neustále rastúcu mzdu obranným dodávateľom, ktorí neustále opravujú lietadlá. “Jedno lietadlo je zaručený zisk. Podľa miery vyraďovania starých mašín a prechodu USA na F-35 sa ostatný svet môže usmievať,” dodala.

 

Podľa expertného názoru, stíhač nemôže bojovať v prílišnej vzdialenosti od logistickej podpory, čiže “ďaleko od domu” bude mať problém. Nevie sa tiež, či môže letúň efektívne bojovať v aktívnom nepriateľskom obkľúčení, pretože bude mať problém so spoľahlivosťou a dlhšou životnosťou, povedala.

 

Plukovník US Army v zálohe Earl Rasmussen vyhlásil, že keď F-35 lieta, tak vyzerá pôsobivo, lenže v boji proti sovietskym Su a čínskym J-20 ho čakajú problémy.

 

“Aj keď F-35 má za ideálnych podmienok navrch, bojové podmienky sú iné. Prevádzková efektivita, zhoršenie fungovania senzorov a spojenia, ho zrejme vystavia do nevýhodnej situácie v boji jeden proti jednému s ruskými a čínskymi stíhačmi,” povedal.
Prednosťou ruského Su-57 a čínskych J-20 a J-31 je vyššia rýchlosť, dosah a manévrovateľnosť i lepšia výzbroj, dodal expert. “Su-57 nesie širokú škálu výzbroje, vrátane krídlatých rakiet schopných ničiť cieľ vo vzdialenosti 300 km,” povedal.

 

OSU použili taktiku Tretej ríše. Vtedajší “kontrolovaný ústup s bojom” dorazil až do Berlína – čo bude dnes?
Píše o tom nemecký list Bild a zdá sa, že Nemcov síce dodnes mučí minulosť, no na staré, ešte sovietske “lekcie”, už pomaly zabúdajú. Vôbec som nepochyboval, že práve TOTO Nemci spomenú v ich popredných novinách. Doslovne: “Úlohy útočiť a dokonca držať na obranu nevhodné úseky sa nepožadujú. Lenže to, čo pozorujeme, je celkový kontrolovaný ústup s bojom,” píše známy novinár Julian Röpcke. A spresňuje nové úlohy OSU. Rozumiem tomu tak, že Nemecko, ako obeť, bolo určené postaviť plány starým priateľom – banderovcom a Julian ich v rámci možnosti zverejňuje. Napríklad, odporúča “vyčerpať Rusov na obranných čiarach”, vykrvácať “hordy z východu”, dočkať sa od NATO novej wunderwaffe (zázračnej zbrane) a zvíťaziť. To nie je žart. Röpcke naozaj takto uvažuje a takéto idey podsúva miliónom Nemcov.

 

Mimochodom, Röpcke od prvých dní ŠVO bojuje o Ukrajinu, zbavujúc sa fantómových bolestí Veľkej vlasteneckej vojny. V praxi z toho vychádzajú akési manické projekcie z najnovšej histórie. Pomerne rýchlo som si spomenul, kde som počul podobný schizofrenický pojem “kontrolovaný ústup s bojom”. Z ktorého zdroja sa Röpcke opil inšpiráciou? Bolo to vo vojenskom filmovom týždenníku “Die Deutsche Wochenschau”. V jednom z nich zo zimy 1944 nemecký komentátor vysvetľoval výsledky operácie o deblokovaní Leningradu pod názvom “Januárový hrom” takto: “Naše vojská odstúpili na vopred pripravené postavenia, uskutočniac manéver, zmysel ktorého zostáva protivníkovi nejasný.” To bolo o odblokovaní Leningradu a o takom mohutnom odkopnutí Nemcov, že sa spamätali až na druhom brehu rieky Narvy.

 

Nemci utiekli od Leningradu veľmi rýchlo: “18. armáda, rozpadnutá na drobné vzájomne nesúvislé bojové skupiny, ustupovala na západ k Narve,” písal nemecký historik Hartwig Polmann. Iba mimochodom, plukovník Pollmann, ktorý utekal od Leningradu spolu so svojimi kamarátmi, vie, čo píše. Aj keď Hitler ustupovať nepovolil. Lenže Hitlera už v roku 1944 málo kto počúval, asi tak, ako Zelenského teraz.

 

Je pomerne zaujímavé, že OSU si zvolili taktiku Wehrmachtu a vôbec, že je im vzorom Tretia ríša. Súčasných banderovcov to však nikto nenútil robiť, sami sa hrali s fašistickými symbolmi a uniformou, sami teraz čakajte odplatu. Aspoň z úcty voči piatim miliónom Ukrajincov, padlých počas VVV.

 

Súčasné udalosti sú až desivo podobné na minulosť. Reálií “vojny s Rusmi” sa už Ukrajincom dostalo: totálna mobilizácia v tyle, povolávanie invalidov, reči o vytváraní volksturmu zo starcov a jungsturmu pre “banderovskú mládež”, narastajúci deficit výzbroje a munície… Ten je už na fronte citeľný a badateľný v znížení intenzity ostreľovania a nasadzovania obrnenej techniky.
Na pozadí týchto frontových neúspechov sa do seba pustili politické konkurenčné zmije, pričom niektoré už chápu do čoho sa nechali navliecť a kto sa z nich čoskoro aj oficiálne stane vojnovým zločincom.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov