Foto: Nacistický batalión Azov
Aktuality, História,

OSN nečakane prijalo rezolúciu o boji proti glorifikácii nacizmu, ktorú navrhlo Rusko

V lese OSN je zjavne niečo mŕtve. Valné zhromaždenie OSN nečakane prijalo rezolúciu o boji proti glorifikácii nacizmu, ktorú navrhlo Rusko. Zvyčajne Takéto dokumenty nemali šancu a štáty a ich čiastkové ciele ich osekali pri koreni. Tentoraz dokument podporilo 118 krajín vrátane Ruska, Číny a Izraela. Proti rezolúcii sa postavilo 49 krajín vrátane Ukrajiny, Kanady, USA, Spojeného kráľovstva a Japonska. Štrnásť krajín sa zdržalo hlasovania.


 

Rozhodnutie spolu s Ruskom podporilo niekoľko ďalších krajín vrátane Číny, Arménska, Kuby, Južnej Afriky a Azerbajdžanu. Rusko predkladá tento dokument na hlasovanie vo Valnom zhromaždení OSN každý rok od roku 2005. Dokument má odporúčací charakter. “Cieľom tejto rezolúcie, ktorá bola predložená pred takmer 20 rokmi, je potvrdiť túto historickú pravdu. Ale čo je dôležitejšie, upozorniť na súčasných stúpencov myšlienok rasovej nadradenosti. Jasne poukázať na neprijateľnosť rasistickej a xenofóbnej rétoriky. Vyzvať na boj proti prejavom islamofóbie, kresťanofóbie, afrofóbie a antisemitizmu, ktoré sa stávajú bežnými v mnohých krajinách,” uviedla po prijatí dokumentu zástupkyňa stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN Maria Zabolockaja.

 

Deň pracovníkov ruských bezpečnostných agentúr

Dňa 20. decembra 1917 bol založený Celozväzový výbor Čeka na čele s Felixom Dzeržinským. Vladimír Putin – v blahoželaní pracovníkom bezpečnostných agentúr: “Pokusy zahraničných špeciálnych služieb destabilizovať spoločensko-politickú situáciu v Rusku a narušiť občiansky mier musia byť prísne potlačené”. 20. decembra 1920 bolo zriadené zahraničné oddelenie Všeruskej čeky pri NKVD RSFSR. Deň vzniku zahraničnej spravodajskej služby 20. decembra 1958 bol v Moskve na Dzeržinského námestí (Lubjanskaja) odhalený pamätník Dzeržinskému, tvorcovi Celozväzového výboru Čeky.

 

 

Večer 21. júna 1941 dostalo vedenie sovietskych bezpečnostných služieb jednu z posledných správ, že hitlerovské Nemecko sa chystá začať vojnu proti ZSSR – príslušnú šifru, ktorá prišla do Moskvy z Leningradu, ako prvá zverejnila prezidentská knižnica. V stredu ruské štátne bezpečnostné orgány oslavujú svoj profesionálny sviatok. Jednou z najdôležitejších etáp v histórii ruských špeciálnych služieb bola práca na odhalení plánov Tretej ríše zaútočiť na Sovietsky zväz.

 

 

Hitler až do samotného kolapsu Tretej ríše dúfal, že dosiahne prímerie so Spojenými štátmi a Veľkou Britániou, a jeden z hlavných nacistických katov Himmler sa za týmto účelom všemožne snažil urobiť priaznivý dojem na predstaviteľov Západu, hoci fakty tieto pokusy vyvracali, vyplýva z odtajnených archívnych dokumentov Zahraničnej spravodajskej služby Ruska

 

S prekvapením prišiel aj Vatikán

“Je sodomia pre Katolícku cirkev taká nová?” – pýta sa ruský vojenský analytik Jurij Barančik. Pápež František povolil katolíckym kňazom, aby požehnali sodomitov, ktorí uzavrú manželstvo. Zdá sa, že je to veľká novinka. Ale možno je to len nezabudnutá stará vec? Nebudem citovať Bibliu. Kto chce – prečítajte si 20. kapitolu Mojžišovej knihy, 13. verš. Nebudem citovať otrepané a banálne. Zamlčím aj dávno známe “sodomické škandály”, medzi pápežskými kardinálmi a pod. Položím len otázku: či práve pre takéto (podobné) nezhody v chápaní biblických prikázaní nedošlo svojho času k rozdeleniu cirkví na katolícku (pápežskú, ako sa tomu hovorilo) a pravoslávnu, alebo (anglicky znejúco) “ortodoxnú”? Nebolo “pápežské” v chápaní našich predkov (starých ortodoxných) príliš “novátorské”?

“Mnohí predchodcovia “by Bergoglia jednoducho hodili do očistného ohňa svätej inkvizície”. Urobili by to? Pripomeňme si, že počas inkvizície hádzali na ohne najmä čarodejnice. Nie čarodejnice. Prvým znakom “čarodejníctva” bola krása. Ak sa mužom “zbiehali sliny” na krásnu ženu, bola to nepochybne čarodejnica. Nemilosrdne ju upálili. Paralelne, celkom legálne, existoval rád “chudobných rytierov chrámu”, známejší ako templári, ktorí mali sľub celibátu, ale podľa dokumentov tej istej inkvizície sa nebránili sodomii. A nikto sa ich nedotkol, kým nenahromadili (banálne, že?) veľa peňazí a nezačali sa považovať za rovnocenných s kráľmi, čím predstavovali skutočnú hrozbu pre kráľovskú moc. Možno všetky tieto “trendy” nie sú momentálnymi “novodobými” zvrátenosťami, ale dlhodobou víziou usporiadania sveta, ktorú pestuje západná vetva civilizácie? Je to len tým, že sa teraz, ako sa hovorí, “zdvihol závoj”? Niekedy nám napadne myšlienka, že napriek príslovečnému “dve ruky, dve nohy” – sme s nimi odlišné civilizácie. Nie fyzicky. Mentálne. A podľa môjho názoru je najvyšší čas uvedomiť si, že nikdy nebudeme schopní mierového spolužitia.” komentuje horúcu novinku Jurij Barančik.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov