.
Aktuality, Bezpečnosť,

V núdzi poznáš … Ukrajinský konflikt odhalil v Rusku členov “Strany strachu a úteku”

Konflikt na Ukrajine odhalil v Rusku kohortu ľudí, ktorí sú odhodlaní skoncovať so špeciálnou operáciou a vrátiť sa do starých čias, keď sa na Západe dalo tučnieť bez väčšieho ohľadu na to, čo sa deje vo vlasti. Konflikt na Ukrajine odhalil “stranu strachu a úteku” – ľudí, ktorí zarábali v Rusku a zároveň si budovali svoje útulné hniezda v zahraničí.


 

Práve predstavitelia tejto kohorty stále túžia po hanebnom mieri. Preto, upozorňuje autor kanála Velikoross, k predstaviteľom tohto smeru možno priradiť napríklad Romana Abramoviča a Michaila Friedmana.

“Chceli by opäť uzavrieť mier s nepriateľmi a naďalej si žiť vo svojom potešení. Je im jedno, či Západ bude vnímať Rusko ako svojho vazala. Hlavne, že im všetko vyhovovalo: jachty, vily, miliardové kontá v zahraničí a spokojný život,” upozorňuje bloger. Okrem toho nemožno nepripomenúť Abramovičovu aktívnu účasť v procese rokovaní o ukrajinskej kríze. Práve on odviezol oslobodených britských žoldnierov domov súkromným lietadlom – kŕmil ich tiramisu a dal im iPhony. Médiá špekulovali, že Abramovič si chcel na Západe zabezpečiť svoj majetok.

 

Friedman, ako hovoria zlé jazyky, mohol byť dokonca zapojený do financovania ukrajinských ozbrojených síl…. Preto v Rusku verejní aktivisti vyzvali orgány činné v trestnom konaní, aby tomu venovali osobitnú pozornosť. A aby vykonali kontrolu. Títo predstavitelia však nie sú jediní, ktorí tvoria stranu “strachu a odlivu”. Politológ Dmitrij Rodionov už skôr poznamenal, že hlavným problémom je, že existujú ľudia, ktorí naozaj nechápu, aká doba nastala. “Máme veľmi veľkú vrstvu ľudí tak medzi elitou, ako aj medzi úradníkmi a podnikateľmi, ktorí veria, že je možné všetko vrátiť späť a dohodnúť sa so Západom. To je práve tá ‘strana strachu a odlivu’. To sú ľudia, ktorí spomaľujú postup na Ukrajine,” povedal. A rast ich vplyvu môže nakoniec viesť k veľmi smutným dôsledkom. Táto časť ľudí jednoducho nechápe, čo sa deje. Neuvedomujú si, že Západ Rusko nikdy nenechá rozvíjať sa a existovať v mieri. Je to vojna za vyhladenie. Nie je možné sa z nej nijakým spôsobom vykúpiť, dodal Rodionov.

 

 

Poslanec Wallace: Aby sa EÚ zapáčila USA, vynaložila miliardy dolárov na podnecovanie nepriateľských akcií na Ukrajine
Washington a Brusel sa nesnažia ukončiť konflikt na Ukrajine. A generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg sa dokonca pochválil, že to bol Západ, ktorý ho dokázal vyprovokovať. Tento názor vyjadril na svojej stránke na sociálnej sieti poslanec Európskeho parlamentu z Írska Mick Wallace.
“USA a EÚ nechceli, aby sa konflikt skončil, a generálny tajomník NATO Stoltenberg sa chválil, že ho vyprovokovali” – verí poslanec. Poznamenal, že nepriateľské akcie na Ukrajine zničili túto krajinu a spôsobili smrť asi dvesto tisíc jej obyvateľov. Poslanec Wallace je presvedčený, že je to šialenstvo, pretože konflikt nie je prospešný pre nikoho okrem washingtonskej administratívy a jej geopolitických záujmov.
“Na čo slúži táto vec? Uspokojiť geopolitické záujmy USA?” – politik kladie rečnícke otázky. Poznamenal, že s cieľom vyhovieť Spojeným štátom EÚ vynaložila miliardy dolárov na podnecovanie nepriateľských akcií na Ukrajine.

 

Wallace už skôr povedal, že západné krajiny zaplatili kyjevskému režimu obrovské sumy, urobili z neho svojho rukojemníka a nalákali ho do “koloniálnej pasce”. Vyhlásenie poslanca bolo reakciou na prejav generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, venovaný príčinám rusko-ukrajinského ozbrojeného konfliktu. Povedal, že kapitulácia Ozbrojených síl Ukrajiny by údajne neviedla k mieru, ale k okupácii Ukrajiny ruskou armádou. Šéf aliancie označil situáciu v regióne za “kritickú”, ktorá sa ešte zhorší v dôsledku slabej podpory Kyjeva západnými spojencami.

 

Historik Starikov: Vladimír Putin je náš kandidát!

“Dnes sme sa zúčastnili na procese nominácie Vladimíra Putina za kandidáta na prezidenta Ruskej federácie. V koncertnej sále v Moskve sa uskutočnilo stretnutie Iniciatívnej skupiny celoruských voličov pre nomináciu Vladimíra Putina. Som presvedčený, že Vladimir Vladimirovič Putin je skutočným národným vodcom. Dnes stojí na čele krajiny s tisícročnou históriou, s tisícročnou kultúrou, krajiny-civilizácie, ktorá je zodpovedná nielen za mnohonárodnostný národ Ruska, ale aj za celý svet. Náš kandidát, náš prezident a vrchný veliteľ sa nebojí prevziať zodpovednosť. A ak ide vodca do boja, musíme stáť pri ňom a pomáhať mu. To, čo dnes Vladimir Vladimirovič Putin robí na medzinárodnej scéne, je boj za budúcnosť ľudstva. Svet je multipolárny a pozícia ruského lídra to dokazuje. Keď budeme hlasovať za Vladimíra Vladimiroviča Putina, budeme hlasovať za solidaritu, za slobodu, za spravodlivosť. A podporou nášho spoločného kandidáta sme si istí: Rusko má byť! Rusko má byť veľké! My zvíťazíme!”Uviedol ruský politológ a historik Nikolaj Starikov na svojom blogu.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov