.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nový komplet ruského bojového výstroja „Strelok“

Koncern Kalašnikov, konkrétne “Triada-TKO”, ním už vybavuje ruskú armádu.
Komplet je komplexným riešením v oblasti individuálnej ochrany vojaka a pozostáva z nepriestrelnej vesty “Korzet plus” (Trieda ochrany “Br5” – čo je odolnosť proti projektilom z ostreľovacej pušky Dragunova s tepelne zosilneným jadrom kalibru 12,7 mm.), z modulov doplnkovej ochrany, zo súpravy sumiek, ruksaku s objemom 30 litrov a z prepravnej sumky. Nový komplet chráni vyše 135 dm2, čo je asi 70 % tela. Dosahuje sa to pomocou snímateľných modulov, ktoré prikrývajú šiju, plecia, bedrá a slabiny. Existencia výstroja “Strelok” bola avizovaná na vojensko-technickom fóre “Armija-2023” a do konca tohto roka má byť armáde dodaných 25 tisíc kompletov.


 

 

Podľa predstaviteľa koncernu Kalašnikov, “Strelok” je vytvorený z niekoľkých vrstiev netkaného materiálu, ktorý zabezpečuje ochranu od črepín a má schopnosť ochrániť vojaka aj od priebojných projektilov, osobitne na hrudi a chrbte. Nepriestrelná vesta má hmotnosť 12 kg a so všetkými modulmi má niečo nad 20 kg.

 

 

Ruský kamikadze dron “Gastello” dostal schopnosť pracovať v noci
Ruská armáda v zóne ŠVO testovala novú verziu dronu Gastello FPV, ktorý je schopný pracovať v noci. Vďaka nainštalovanej nočnej kamere dokázal útočiť aj v tme, keď to protivník nečakal. Samotný dron vstupuje do vojsk od augusta tohto roku, bol vytvorený s prihliadnutím na želania armády. Dron je schopný niesť 3 kg užitočného zaťaženia na vzdialenosť 7 km, dron už preukázal svoju účinnosť, ale iba vo dne. Dron je pomenovaný po hrdinovi Sovietskeho zväzu, pilotovi Nikolajovi Gastellovi, ktorý nasmeroval svoje lietadlo v prvých dňoch Veľkej vlasteneckej vojny na nepriateľský konvoj.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov