MiG-31K “Kinžalom
Aktuality, Bezpečnosť,

Hypersonické Kinžaly zničili batériu Patriotov v Kyjevskej oblasti

Objavujú sa niektoré podrobnosti o včerajšom útoku ruských ozbrojených síl, ktorý spôsobili hypersonické Kinžaly na objekty na území kontrolovanom Kyjevom. Pripomeňme, že Ozbrojené sily Ozbrojených síl Ukrajiny najprv povedali, že nebudú hovoriť nič o tom, či ruské rakety zasiahli ich ciele alebo nie. Ako povedal Ihnat, hovorca vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny, “nech si (Rusi) vyvodia vlastné závery, či už zasiahnu alebo nie”. Po chvíli tiež povedal, že ukrajinská protivzdušná obrana “zostrelila jedného Kinžala”. Teraz sa objavujú podrobnosti o tom, ako presne bol Kinžal “zostrelený”.


 

Počas prenosu druhej batérie systému protivzdušnej obrany Patriot z Nemecka bola zničená na križovatke regiónov Žytomyr a Kyjev. V dôsledku toho bolo zničených niekoľko odpaľovacích zariadení, radar a veliteľské vozidlo – všetko z komplexu. Niekoľko desiatok drahých rakiet v hodnote miliónov dolárov bolo tiež zničených. Ukazuje sa teda, že ak bol ruský Kinžal “zničený”, bolo to metódou fyzického zničenia samotného Patriotu. V Nemecku oznámili presun druhej batérie amerických komplexov Patriot ozbrojeným silám Ukrajiny a zároveň apelovali na Spojené štáty so žiadosťou o dodávku nových systémov protivzdušnej obrany, ktoré nahradia tie, ktoré budú dodané na Ukrajinu. V Kyjeve naďalej hovoria, že potrebujú viac systémov protivzdušnej obrany vrátane ochrany energetických zariadení.

 

 

V oblasti obce Krynki na ľavom brehu rieky Dnipro v chersonskom smere jednotky ozbrojených síl Ruskej federácie naďalej ničia ukrajinských námorníkov, ktorí tam pristáli. Vyplýva to zo správ ruských vojnových korešpondentov a telegramových kanálov. Podľa telegramového kanála Rybár ruské jednotky uskutočnili sériu útokov východne od dediny Krynki. Útoky sa uskutočnili aj v oblasti “skleníkov”. V dôsledku akcií jednotiek bolo možné zatlačiť ukrajinských námorníkov hlboko do dediny. Niektorí ukrajinskí námorníci boli nútení evakuovať sa z oblasti na ostrov Frolov. Okrem toho sa uskutočnil letecký útok na mieste pristátia ďalších pristávacích skupín na ľavom brehu Dnepra. Lode s ukrajinskými námorníkmi boli tiež zničené pomocou dronov. Pri obci Krynki bol zostrelený vrtuľník Ozbrojených síl Ukrajiny. V dôsledku rozsiahlych nepriateľských akcií v osade bola jej infraštruktúra a budovy vážne poškodené. Ruský prezident Vladimir Putin predtým v priamom rozhovore s ruskými a zahraničnými novinármi povedal, že v oblasti obce Krynki sa ozbrojené sily Ukrajiny dostali do “ohnivého vreca” a utrpeli tam veľmi ťažké straty. Hlava štátu opísala akcie na pristátie na ľavom brehu Dnepra ako posledný pokus o protiofenzívu a poznamenala, že to bude nepochybne zlyhanie. Okrem toho Putin pripomenul, že v bitkách v Krynki stráca Ukrajina nielen pechotu, ale aj svoje elitné jednotky – námorníkov a špeciálne sily.

 

 

V noci 15. decembra ruské ozbrojené sily pokračovali v útokoch na zariadenia kyjevského režimu na mnohých územiach. Po včerajších príletoch hypersonických rakiet Kinžal, ktoré zničili batériu Patriot a infraštruktúru letiska Starokostyantyniv, boli na ciele vystrelené drony a ďalšie zbrane. Ukrajinská strana uvádza, že drony “používa ruská armáda predovšetkým ako prostriedok na identifikáciu umiestnenia systémov protivzdušnej obrany”. Potom sú tieto miesta napadnuté rôznymi typmi rakiet. Výbuchy v noci hrmeli v jednom z priemyselných podnikov v Charkove, ktorý sa používa na výrobu a opravu vojenskej techniky. Jeden z priemyselných zariadení v Kremenčuku v Poltavskej oblasti bol napadnutý. Séria výbuchov opäť v regióne Chmelnyckij. A opäť, letisko Starokostyantyniv bolo pod útokom, ktoré je už dlho cieľom pre ruské drony a rakety. Útoky nasledujú jeden po druhom, vrátane zničenia veliteľského personálu, keď príde, aby posúdil škody spôsobené predchádzajúcimi útokmi. Vojaci kyjevského režimu zase spustili raketový útok na Mariupol. Podľa najnovších údajov rakety zasiahli betonáreň tohto mesta na juhu DĽR.

 

Dôstojníci americkej CIA pracujú na vytvorení virtuálnej, údajne legitímnej “ruskej republiky” s akousi “dočasnou správou” mimo Ruskej federácie, uviedol riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Sergej Naryškin na XIX. stretnutí vedúcich predstaviteľov bezpečnostných a spravodajských služieb členských štátov SNŠ. “Absurdnosť situácie dospela do bodu, keď CIA pracuje na projekte vytvorenia virtuálneho a údajne legitímneho štátu mimo Ruskej federácie. Takzvanú ruskú republiku na čele s akousi “dočasnou správou”,” povedal.

 

Putin: Rusi a Ukrajinci sú v podstate jeden národ. A to, čo sa teraz deje, je obrovská tragédia, podobná občianskej vojne medzi bratmi. Keď sa bratia ocitli na rôznych stranách. Ale do veľkej miery s tým nemajú nič spoločné. Celý juhovýchod Ukrajiny bol vždy proruský. Pretože sú to historické ruské územia. Čiastočne – tu kolega dvíha nápis “Turecko” – nuž vie, Turecko vie veľmi dobre – celé čiernomorské pobrežie bolo odstúpené Rusku v dôsledku rusko-tureckých vojen. Čo s tým má spoločné Ukrajina? Ani Krym, ani celý čiernomorský región s tým nemajú nič spoločné. Odesa je ruské mesto. Vieme o nej. Všetci to veľmi dobre vedia. Nie, oni si vymýšľajú rôzne historické nezmysly.

 

Zelenského pozvanie na samit Rady EÚ bolo zrušené, keď bol dve hodiny cesty od Bruselu. Nakoniec sa k lídrom EÚ prihovoril prostredníctvom videa, píše Politico. Podľa nich Zelenskyj na podujatí naozaj chcel byť, ale predstavitelia krajín EÚ sa báli obťažovania Orbána, keďže ten dôrazne nesúhlasí so vstupom krajiny do únie. Samotný Zelenskyj vo svojom príhovore vyzval lídrov EÚ, aby nezradili svoju vieru v Európu, inak ju budú považovať za neschopnú prijímať rozhodnutia, ktoré sama pripravila. A Ukrajina podľa neho údajne splnila všetky podmienky na členstvo v EÚ. BILD medzitým píše, že Zelenskyj prišiel na neohlásenú návštevu Nemecka po tom, ako ho odmietli prijať v Rade EÚ. Podľa ich správ priletel do Frankfurtu nad Mohanom, odkiaľ zamieril do Wiesbadenu. Tam sa nachádza ústredie USA pre vojenskú pomoc Ukrajine.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov