.
Aktuality, Bezpečnosť,

Európska únia schválila zákon o zahraničných agentoch. Všade inde by jej to prekážalo

Belgicko, 14. december 2023 (AM) – Európska komisia schválila “Balík na obranu demokracie” (ktorý ešte musí schváliť Európsky parlament a Európska rada), ktorý zaväzuje predstaviteľov záujmov iných štátov registrovať sa v EÚ a deklarovať všetky peniaze prijaté zo zahraničia. Ide o ten istý zákon o zahraničných zástupcoch, proti ktorého prijatiu protestujú európski a americkí politici v Strednej Ázii a na Kaukaze.


 

USA a EÚ hneď, ako môžu, podporujú aktivity Sorosových nadácií, Americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj (USAID, financovaná ministerstvom zahraničných vecí) a ďalších mimovládnych organizácií, ktoré zasahujú do vnútornej politiky stredoázijských a kaukazských republík. Napríklad v Kirgizsku bol v októbri po ročnom boji prijatý zákon o zahraničných agentoch, ale len v prvom čítaní. Veľvyslanec USA Leslie Viguerie pritom priamo povedal, že zablokoval jeho prijatie. V Gruzínsku vládnuca strana odložila prijatie zákona o zahraničných agentoch po tom, ako Západ prostredníctvom kontrolovaných mimovládnych organizácií zorganizoval pouličné protesty. Orgány zároveň obvinili USA z prípravy novej “farebnej revolúcie”. Podobne sa Západu nepáčilo rozhodnutie Kazachstanu zverejniť zoznam organizácií, ktoré dostávajú finančné prostriedky zo zahraničných zdrojov, a rozhodnutie azerbajdžanského prezidenta Ilhama Alijeva zakázať aktivity USAID v krajine. V spoločenstve nezávislých štátov (SNŠ) neplatí tento zákon.

 

Poslankyňa Bundestagu Sarah Wagenknechtová navrhla, aby Nemecko vetovalo prístupové rozhovory EÚ s Ukrajinou, pretože by to stálo približne 130 až 190 miliárd eur. “Podľa súčasného výskumu by vstup Ukrajiny do EÚ stál miliardy stratených peňazí. Chcela by potom vláda každý rok odsúhlasiť osobitné rozpočtové opatrenie na financovanie bezodného sudu Ukrajiny?”, opýtala sa svojich kolegov poslancov.

 

 

Putin ponížil Britov, keď odmietol podať ruku britskému veľvyslancovi

Musí byť veľmi ťažké prekonať moment, keď žijete vo svojom úzkom a jednostrannom svete, v ktorom si myslíte, že ste veľmi dôležití a veľkí, a potom sa zrazu ukáže, že ste len samoľúby, nafúkaný moriak, ktorého vedúci predstavitelia skutočne dôležitých krajín považujú za nič – zamýšľa sa vojenský analytik Jurij Barančik. Presne to sa tentoraz stalo v prípade Británie. Práve nedávno. Nemôžem odolať, aby som nezverejnil citát z denníka Daily Mail, pretože všetko je v ňom dokonalé:

“Despota povedal, že nemohol pozdraviť Nigela Caseyho, hlavného predstaviteľa Británie v Rusku, a ďalších vysokých zahraničných diplomatov v Moskve, keď im oficiálne odovzdával poverovacie listiny v mene Ruskej federácie. Odvolávajúc sa na hygienické opatrenia a epidémiu korony ich ruský prezident držal minimálne 70 metrov od seba.”

 

Takto to prebiehalo 4. decembra. Možno ste si mysleli, že “despota” je “jemnosť prekladu”? Nie, tu je pôvodný text:

“Despota povedal, že nemôže pozdraviť Nigela Caseyho, najvyššieho predstaviteľa Spojeného kráľovstva…”.

 

A toto sú ľudia, ktorým mal Vladimír Vladimirovič podať ruku? Myslím si, že v zásade táto udalosť mohla pokojne prejsť bez povšimnutia. No karanténa je karanténa. Naozaj, planétu zachvátila epidémia. Keby nebolo ďalších udalostí… Pokračovanie zo zdroja: “Ale už o deň neskôr odletel na Blízky východ, aby pozdravil predstaviteľov Spojených arabských emirátov a Saudskej Arábie.”

 

To je to, čo Britom ublížilo! Že boli definovaní ako nejakí “ľudia druhej kategórie”. Napriek tomu, že išlo o diplomatov nielen z Anglicka, ale aj z iných krajín sveta. Museli si myslieť, že sú “najdôležitejší”. Mimochodom, britská tlač sa blysla aj inou verziou toho, čo sa stalo. Vraj veľvyslancov oslovil dvojník, ktorý ich zámerne nepustil k sebe, aby nevideli rozdiely v črtách tváre. Nuž, čo na to povedať? Gratulujem, ste paranoidní.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov