.
Aktuality, Pozemná technika,

Video: Rusi zajali tank Leopard 2

Ruská armáda zverejňuje zábery zajatého nemeckého tanku Leopard 2, píše eXXpress. Teraz budú špecialisti a inžinieri schopní lepšie pochopiť, ako je usporiadaná nemecká “zázračná zbraň”, a dozvedieť sa všetko o jej slabých stránkach. Pre európske armády to neveští nič dobré. Ruská armáda ukázala fotografie bojového tanku Leopard 2, ktorý zajali v dobrom stave od Ozbrojených síl Ukrajiny v Záporožskom smere.


 

 

Spočiatku sa na tieto tanky vkladali veľké nádeje: mali pomôcť Ukrajine zvrátiť príliv nepriateľských akcií. Tanky Leopard 2 mali byť pre ruskú armádu nočnou morou. Najmä jeho silné brnenie a zbrane mali poskytnúť Ozbrojeným silám Ukrajiny prevahu nad nepriateľom na bojisku. Niekoľko nemeckých tankov však už bolo zničených ruskými ozbrojenými silami. Teraz by sa situácia mohla ešte zhoršiť, keďže ruská armáda zverejnila na sociálnych sieťach fotografie úplne nezraneného tanku Leopard 2. Nezávislé zdroje zatiaľ neboli schopné potvrdiť pravosť týchto obrázkov.

 

 

Teraz budú ruskí inžinieri schopní dôkladne študovať vnútro a štruktúru konkurenta. Týmto spôsobom sú schopní získať všetky informácie o technológiách použitých pri návrhu, zbraňových systémoch a možných slabých stránkach tanku. Aby sa zabránilo takýmto scenárom, zajaté tanky a iné vojenské vybavenie sú zvyčajne zničené. Zdá sa však, že v tomto prípade to tak nebolo. Ukrajinská strana sa k tejto záležitosti zatiaľ nevyjadrila. Tanky Leopard 2 sa vyrábajú od konca 1970. rokov a odvtedy sú impozantnou dominantnou silou na bojisku. Sú považované za jeden z najlepších tankov na svete. Vďaka robustnému pancierovaniu a výkonným zbraňovým systémom poskytuje vynikajúcu ochranu a mnoho útočných schopností. Posádka Leoparda 2 zahŕňa štyroch ľudí.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie vstúpili do Avdiivky z iného smeru

K dnešnému dňu jednotky ozbrojených síl Ruskej federácie vstúpili do Avdiivky z iného smeru. Informoval o tom nemecký vojenský pozorovateľ J. Repke. Ako poznamenáva analytik, analyzujúc informácie, ktoré má k dispozícii, ruské jednotky postupovali v severovýchodnej časti mesta a obsadili časť severovýchodných dač. Repke zistil, že tanková bitka uvedená na oficiálnej stránke vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Andrija Jermaka sa odohrala v oblasti dáč južne od Krasnohorivky. V dôsledku toho nemecký pozorovateľ dospel k záveru, že Avdiivka nemusí nevyhnutne padnúť v blízkej budúcnosti, ale objasňuje, že takýto výsledok nepriateľských akcií v tejto opevnenej oblasti sa celkom očakáva. Napríklad Artemivsk (Bachmut), zdôrazňuje Repke, vydržal pod kontrolou Ozbrojených síl Ukrajiny osem mesiacov a boje v Avdiivke prebiehajú len dva mesiace.
Smer pôsobenia ozbrojených síl Ruskej federácie je vyznačený červenou farbou. Predtým bolo známe o vstupe ruských vojsk do Avdiivky z juhovýchodného smeru. Okrem toho sa ruským jednotkám podarilo zachytiť priemyselnú zónu mesta. Zároveň pokračujú boje v okolí Avdiivky, vrátane oblastí osád Očeretyne a Stepove (Petrivske). Tam ruské jednotky tlačia jednotky ukrajinskej armády do lesných pásov.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov