SU-57
Aktuality, Bezpečnosť,

USA budú musieť priznať prevahu Ruska

USA. 8. decembra 2023 (AM) – Ak sa Spojené štáty nezmieria s prevahou Ruska v jadrovej oblasti, budú sa musieť zapojiť do nezmyselných pretekov v zbrojení, v ktorých nezvíťazia, uviedol v analytickom článku v Consortium News bývalý spravodajský dôstojník US Army Scott Ritter.


 

“Nezdary zastaraných prostriedkov strategického jadrového zadržiavania USA a V. Británie sú v ostrom kontraste so sériou úspešných testov, uskutočnených ruskými kolegami,” zdôraznil. (Pri tom si uvedomme, že Rusi si už dávno generačne obnovili celú jadrovú triádu, no Američania modernizujú len to, čo mali v podstate už proti ZSSR a Varšavskej zmluve – pozn. Bojovník.)
Ritter vyzdvihuje jeden významný fakt. Že Rusov po ukončení platnosti zmluvy o obmedzení strategických útočných zbraní, už nič nebude zdržovať a že USA a V. Britániu bude stáť modernizácia jadrových síl stovky miliárd dolárov, no voči Rusku budú aj tak zaostávať. “Epocha nepopierateľnej americkej jadrovej prevahy sa skončila,” podtrhol.

 

Rusko má plné právo zostreľovať družice Starlink nad Ukrajinou,…
… ktoré využívajú vojaci ukrajinskej armády, vyhlásil predstaviteľ zboru vojenských advokátov VVS USA (JAG) mjr. Jeremy Grunert.
V súlade so zákonmi vedenia vojny, strany sa musia zdržať útokov na civilné objekty, tieto ciele však môžu byť atakované, ak poskytujú protivníkovi vojenskú prevahu, povedal Grunert počas konferencie o vesmíre v Belfaste.

 

“Uvedomujúc si, že systémy ako Starlink boli používané na korigovanie útokov dronov, tak zrejme aj ony spadajú pod pojem “vojenský cieľ” v rámci vojnových zákonov,” zaznamenali tieto jeho slová noviny The Daily Telegraph na konci novembra.
Zaujímavé je aj Grunertovo zhodné stanovisko s vyhláseniami ruského vedenia o tom, že použitie ukrajinskou armádou civilnej infraštruktúry robí z nej útočný cieľ, čo však “neznamená, že sa bude vždy útočiť proti civilným družiciam”. “Znamená to len, že takáto možnosť existuje,” zdôraznil.

 

Ako v “Hviezdnych vojnách”. Nová ruská zbraň šokuje USA
Amerického vojenského experta Guy McCardleho dorazili schopnosti ruských minidronov, píše časopis Newsweek.
“Su-57 je schopný letieť rýchlosťou do dvoch Machov. Podľa teórie turbulencia zničí pri takejto rýchlosti dron, ak štartuje z jeho paluby,” povedal McCardle.

 

Špecialista priznal, že keď po prvýkrát videl ruské články o minidronoch, videlo sa mu to propagandou v duchu “Hviezdnych vojen”. Potom však názor prehodnotil, pretože sa dozvedel, že aj Američania pracovali na takomto projekte, no nedosiahli úspech. “Myslím si, že vyhlásenia Moskvy sú pravdepodobné,” priznal. V článku sa píše, že Rusko sa poučilo zo skúseností protivníka a aktívne zavádza výrobu vlastných nepilotovaných lietajúcich prostriedkov (dronov). Zdroj v ruskej agentúre RIA Novosti už v apríli 2021 tvrdil, že Su-57 dorábajú na riadenie skupinou malých dronov. A vraj práve vtedy sa začalo konštruovanie palubného zariadenia a špeciálneho programového zabezpečenia, riešili sa otázky na vzájomnej súčinnosti dronov so stíhacím nosičom i medzi sebou.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov